Het Belang van Limburg

Scolari vist Ronaldinho op

-

Engeland viert vanavond het 150-jarig bestaan van de FA met een galamatch op Wembley tegen Brazilië. Voor Ronaldinho is het allerminst een oefenparti­jtje, want hij krijgt een uitgelezen kans om alsnog een plaats af te dwingen op het WK komend jaar.

Elf jaar na zijn beslissend­e vrijschop in de kwarfinale­s van het WK 2002 kijkt een herboren Ronaldinho Engeland opnieuw in de ogen. De belangen zijn er voor de voormalige balgoochel­aar van PSG, Barcelona en AC Milan niet minder om. Ronaldinho, momenteel aan de slag in zijn vaderland bij Atlético Mineiro, leek door zijn uitbundige levensstij­l definitief verleden tijd in de Seleçao, maar krijgt nu onder de pas opnieuw aangesteld­e Felipe Scolari een nieuwe kans. Ronaldinho was in het verleden altijd al de chouchou van de nieuwe bondscoach, die toe is aan zijn tweede ambtstermi­jn. “Het is me menens”,zegtRonald­inho.“Voormij is dit geen oefenmatch. Ik zal er alles aan doen om het Engelse feestje te verpesten en mezelf in de kijker te spelen. Een WK spelen is altijd leuk, in eigen land is het helemaal top.”

Uitkijken wordt het vanavond ook naar het treffen tussen Nederland en Italië. Louis Van Gaal brengt een onervaren elftal in lijn dat samen amper 113 interlands telt. De Italiaanse doelman Buffon doet met 123 caps in zijn eentje al beter.

Met Frankrijk en Duitsland staan straks nog twee Europese grootmacht­en tegenover elkaar. Bij de Duitsers roerde doelman Manuel Neuer zich. Hij kloeg omdat René Adler de voorkeur krijgt. Neuer kreeg wel de garantie dat hij in de komende interland opnieuw tussen de palen komt.

OPVALLENDS­TEAFFICHES

Nederland - Italië (20.30u) Engeland - Brazilië (20.30u) Frankrijk - Duitsland (21.00u)

TEGENSTAND­ERS RODE DUIVELS

Zuid-Korea - Kroatië (15.00u) Cyprus - Servië (17.00u) Macedonië - Denemarken (19.30u) Schotland - Estland (20.45u) Wales - Oostenrijk (20.45u)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium