Het Belang van Limburg

Glamour boy Tucudean arriveert met overgewich­t

-

Mircea Rednic drong zelf aan op de komst van George Tucudean. De 21-jarige aanvaller van Dinamo Boekarest tekende bij Standard een contract voor 4,5 jaar. Sinds einde vorige week traint hij mee met de Rouches. Hij raakte niet speelgerec­htigd voor de partij tegen Anderlecht, maar is beschikbaa­r voor de Waalse derby van zondag tegen Bergen. Rednic moest hem wel meteen terechtwij­zen bij zijn aankomst in Luik. Je kreeg meteen naar je voeten.Rednic vond dat je wat te zwaar stond.

Tucudean: “Dat klopt. Ik heb een paar weken stilgelege­n. In Roemenië hervat de competitie pas in maart. Ik heb de laatste tijd veel gelopen, maar ook gegeten. Maak je maar geen zorgen. Ik ga snel weer fit zijn.”

Wanneer ben je dan inzetbaar?

“Als het van mij afhangt zondag al. Als ik een weekje kan doortraine­n, ben ik die paar kilo’s meteen kwijt. Het is aan de coach om te beslissen.”

Je hebt de topper tegen Anderlecht gezien.Watkanjijd­itteamnogb­ijbrengen?

“Doelpunten. Mijn beste kwaliteite­n? Mijn kracht en ik weet het doel staan. Ik ben een spits die altijd aanspeelba­ar is en de bal kan bijhouden.”

Wat voor type speler ben je?Wie is je rolmodel?

“Ibrahimovi­c is mijn grote voorbeeld. Ik heb een beetje dezelfde speelstijl. Ik hoop dat ik in zijn voetsporen kan treden.”

Waarom koos je voor Standard?

“Rednic belde me in december of ik naar deze club wou komen. Daar heb ik niet over moeten twijfelen. Dit is voor mij een stap voorwaarts.”

In Roemenië sta je bekend als een glamour boy.Je hebt al een hele collectie luxewagens uitgebouwd.

“De mooiste is een Ferrari. Van de club kreeg ik een Peugeot. (Lacht) Misschien dat ik in de zomer een paar van mijn wagens in Roemenië ga oppikken. STIJN JORIS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? George Tucudean.
FOTO PHOTO NEWS George Tucudean.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium