Het Belang van Limburg

“Hij is nu al veel beter dan ik”

Mike Origi over droomdebuu­t van zoon Divock (17, ex-Genk) bij Lille

-

Amper vijf minuten stond hij zondag op het veld, zijn eerste vijf minuten bij Lille op het hoogste niveau.Meer tijd had Divock Origi (17) niet nodig om aan de tweede paal een voorzet van op links binnen te koppen en Lille op gelijke hoogte te brengen tegenTroye­s (1-1).Een typische Origi-goal, zoals zijn vader Mike er bij KRC Genk ooit veel maakte.“Maar Divock is nu al veel beter”, zegt de fiere papa. “Hij is vooral sneller én technisch verfijnder.”

Het verhaal van Belgisch jeugdinter­national Divock Origi lijkt enorm op dat van Dennis Praet (Anderlecht). Nog voor zijn zestiende werd Origi jr. 2,5 jaar geleden door Lille (gratis) weggeplukt in de Cristal Arena, in Noord-Frankrijk ontwikkeld­e hij zich verder tot een polyvalent­e aanvaller. Niet alleen groot en sterk - zoals zijn vader - maar ook snel en behendig. Waardoor Origi ook op de flank uit de voeten kan. Daardropte­RudiGarcia­hemzondag in de 69ste minuut in de ploeg, in minuut 74 knikte Origi de 1-1 tegen de netten. Saillant detail: Origi veegde op die manier de openingstr­effer van een andere (ex-)Genkenaar uit. Fabien Camus maakte voor rode lantaarn Troyes al zijn zesde goal van het seizoen. Camus werd door KRC Genk voor één jaar uitgeleend aan de Franse eersteklas­ser, mét optie op een definitiev­e transfer.

“Het is plots heel snel gegaan voor Divock”, vertelt Mike Origi, die tussen 1998 en 2001 27 keer scoorde in Genkse loondienst en daarna ook nog bij onder meer Heusden-Zolder, Tongerenen­Coboxvoetb­alde.“Hijzit pas een maand bij de A-kern. Omdat er enkele spitsen vertrokken en zowel Mendes (Kaapverdië) en Kalou (Ivoorkust)aandeAfric­aCupdeelna­men, kreeg hij deze kans. Het is fantastisc­h dat hij ze met beide handen greep, ook op de tribune was het een onvergetel­ijk moment. Ik had veel meerlastva­ndezenuwen­danikooit alsvoetbal­lerophetve­ldgehadheb.”

“Tegelijker­tijdmoetje­ditookkunn­en plaatsen. Op je zeventiend­e zijn zulke speelkanse­n eerder schaars, je moet ze koesterené­nvooralged­uld tonen.Blijvenevo­lueren en af en toe een beetje ervaring opdoen, daar draaitheto­mindeze fase van de opleiding.”

GENKSE JEUGDOPLEI­DING

Mike Origi had ook nog een bedankje over voor de Genkse jeugdoplei­ding. “Ik besef dat verschille­nde mensen Divocks prestaties met gemengde gevoelens volgen. Zij hadden hem liever nu nog in Genk zien voetballen. Wij maakten een andere keuze, maar blijven Genk heel dankbaar voor de prima opleiding, die Divock er heeft genoten”, zegt pa Origi, die nog steeds in Genk woont, maar in de weekends naar Lille trekt om er zijn zoon bij te staan.

MARNIK GEUKENS Bekijk het doelpunt op onze website: www.hbvl.be

 ??  ?? Nauwelijks vijf minuten na zijn invalbeurt maakt Divock Origi zijn eerste goal.
FOTO’S PHN/HBVL
Nauwelijks vijf minuten na zijn invalbeurt maakt Divock Origi zijn eerste goal. FOTO’S PHN/HBVL
 ??  ?? “Ik had veel meer last van de zenuwen dan ik ooit als voetballer op het veld gehad heb” Mike Origi over zijn zoon
“Ik had veel meer last van de zenuwen dan ik ooit als voetballer op het veld gehad heb” Mike Origi over zijn zoon

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium