Het Belang van Limburg

“Winnen beste medicijn”

Mark Cavendish wint derde etappe en rukt op in het klassement

-

Geen wind in Qatar en dus bood zich in Mesaieed een voltallig peloton aan voor de gebruikeli­jke massaspurt. Eén man trok zich van alle hectiek geen snars aan en won spelenderw­ijs: Mark Cavendish. “Het is altijd leuk wanneer je vroeg in het seizoen voor een nieuwe werkgever kan winnen.”

Langs alle kanten kwamen ze naar voren geschoten, tot ergernis van de spurter van Omega Pharma - Quick.Step. “Ieder team wil zijn spurter in stelling brengen, maar ze vinden allemaal dat ze daarvoor een treintje op de rails moeten zetten en dat is een misvatting”, oordeelde Cav. “Zelf had ik geen trein, ook al omdat Guillaume Van Keirsbulck in volle finale een spaak verloor. Dus kon ik enkel nog rekenen op Terpstra. Op één kilometer van de finish dreigde ik ingesloten te geraken, maar kon ik nog net mee in het wiel van mijn vroegere ploegmaats Rowe en Boasson Hagen. Op 350 meter moest ik aangaan, want ik zat echt nog ver.”

In het klassement nadert Cavendish tot op acht seconden van leider Bookwalter. “Ik wil me niet te veelconcen­trerenophe­talgemeenk­lassement.Je mag mij niet vergelijke­n met Tom Boonen. Die is er hier altijd bij als er waaiers worden getrokken. Ik bekijk het gewoon dag per dag nog ritten winnen, dan komt het k automatisc­h in het vizier.” Ik bekijk het gewoon dag per dag nog ritten winnen, dan komt het k automatisc­h in het vizier.”

GLUNDEREND­E LEFEVERE

Iets verder stond algemeen trick Lefevere te glunderen. “He ‘slechts’ Qatar, maar wie het de bekijkt, weet beter. En voor een sp is winnen nog altijd het beste m

De integratie van de Brit lijkt pr verlopen. “We proberen het hem te maken. De komende weken m weten komen hoe zijn ideale tre Straks, in de Algarve, vindt hij o kele vertrouwde gezichten terug tin bijvoorbee­ld. Wie de laatste m Die is er voorlopig nog niet. Van moet die er wel zijn.”

Iets verder stond algemeen trick Lefevere te glunderen. “He slechts’ Qatar, maar wie het de bekijkt, weet beter. En voor een sp s winnen nog altijd het beste m

De integratie van de Brit lijkt pr verlopen. “We proberen het hem te maken. De komende weken m weten komen hoe zijn ideale tre Straks, in de Algarve, vindt hij o kele vertrouwde gezichten terug tin bijvoorbee­ld. Wie de laatste m Die is er voorlopig nog niet. Van moet die erwel zijn.”

 ??  ?? NRO
NRO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium