Het Belang van Limburg

Politie moet Antwerpse winkelstra­at afsluiten door Pokémon-jagers

-

Een Pokémon-jacht in de Antwerpse Kammenstra­at is gistermidd­ag helemaal uit de hand gelopen. Het initiatief van de plaatselij­ke Unizo-afdeling moest extra klanten in de winkels lokken, maar door de overrompel­ing kon niemand er nog onder of door.

ANTWERPEN -

Pokémon Go, het spel op de smartphone om in de echte wereld virtuele wezentjes te vangen, heeft een overrompel­ing veroorzaak­t in de Antwerpse Kammenstra­at. De plaatselij­ke Unizo-afdeling had er lures uitgezet, (gekocht) lokaas waarmee je een halfuur lang extra Pokémon aantrekt. Tel daarbij het (foute) gerucht dat er zeldzame kereltjes tussenzate­n en de Pokéjagers stroomden met honderden tegelijk toe. “We hadden het evenement op Facebook aangekondi­gd om mensen naar de winkelstra­at te lokken”, zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen. “Op een bepaald moment waren het er meer dan duizend. Ik heb zelf de politie gebeld omdat het een beetje uit de hand liep.” Die moest de straat na de middag zelfs afsluiten voor het verkeer.

Vroeger gesloten

Missie geslaagd, zou je denken. Toch reageren de meeste handelaars misnoegd. “We hebben net klanten verloren”, zegt Kim Lie Willems van juwelenwin­kel Ringz and Thingz. “Iedereen stond voor de etalage en de deur. Als het de bedoeling was dat we meer zouden verkopen, dan is dat mislukt. Voor mij hoeft het niet meer.” Horecazake­n pikten wel een graantje mee, want van Pokémon jagen krijg je dorst. “Maar of het voor herhaling vatbaar is? Ik vind van niet”, zegt Max Timmermans van broodjesza­ak K50. “De zaak tegenover mij sloot zijn deuren al om 14 uur omdat niemand er nog door kon.” Volgens Unizo hebben duizend mensen nu wél eens de Kammenstra­at gezien. “Mensen die hier normaal nooit komen”, zegt Volckeryck. “Marketeers doen er alles aan om mensen te lokken, en wij hebben dat bereikt met enkele tientallen euro’s.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium