Het Belang van Limburg

“Geslagen? Jos heeft me geduwd en ik ben gevallen”

Nederlands­e media berichten over slaande ruzie tussen vader en grootvader van F1-ster Max verstappen

- Gunter WILLEKENS

Jos Verstappen (44), voormalig autocoureu­r en vader van Formule 1-ster Max Verstappen, zou zondag zijn vader Frans in elkaar hebben geslagen. Dat meldde de Nederlands­e krant De Telegraaf gisteren. Maar opa Frans, uitbater van een ijssalon, nuanceert. “Het verhaal is opgeblazen, Jos heeft me niet geslagen.” Frans deed zondagavon­d wel aangifte bij de politie tegen zijn meermaals wegens geweld veroordeel­de zoon, maar die trok hij intussen weer in.

MONTFORT -

Na zijn thuiskomt van de Grote Prijs van Hongarije zou Jos Verstappen zijn vader Frans in zijn woning in Montfort (Nederlands­Limburg) dusdanig hebben afgetuigd, dat die aangifte deed bij de politie. “Jos is een heel chagrijnig­e en vervelende jongen. Hij heeft losse handen”, noteerde de Nederlands­e krant De Telegraaf uit de mond van Frans.”Maar hier ligt wel de grens. Ik ben er helemaal klaar mee.” Nog volgens De Telegraaf had Frans Verstappen meerdere wonden aan het hoofd. Een politiewoo­rdvoerder bevestigde dat er een melding is binnengeko­men van een mishandeli­ng zondagavon­d omstreeks half tien, maar wil geen verdere details kwijt.

Duw

Nadat De Telegraaf het verhaal woensdag publiceerd­e, werd het gretig overgenome­n door de Nederlands­e media, maar wel met een kanttekeni­ng van opa Frans: “Het is één groot lulverhaal, met de bedoeling Jos kapot te maken, Max kapot te maken en opa kapot te maken.” “Denk je nou echt dat er iemand is die het lef heeft mij te slaan?”, vraagt Frans ons woensdagmi­ddag. “Jos en ik hebben bijna altijd ruzie over de koers. Zondagavon­d, toen hij thuiskwam van Hongarije, was het niet anders. Jos heeft me een duw gegeven tegen mijn schouders. Ik ben daarop ongelukkig met mijn kop ergens tegenaan gebotst. Jos heeft me dus niet geslagen. Dit verhaal is zó erg opgeblazen. Wij zijn blijkbaar belangrijk genoeg.” Volgens de Nederlands-Limburgse regionale zender L1 deed Frans wel aangifte tegen zijn zoon, maar was dat “een emotionele reactie” was op de gebeurteni­ssen in zijn ijssalon. Hij wil de aangifte weer intrekken.

Meermaals veroordeel­d

Waarover de discussie ging, dat wil Frans Verstappen niet kwijt. Wellicht waren zowel hij als zijn zoon ontgoochel­d over het feit dat Max Verstappen zich, in opdracht van zijn teamleidin­g, had moeten inhouden tijdens de wedstrijd. De Verstappen­s zijn slechte verliezers. Jos en Frans waren in mei 1998 samen betrokken bij een vechtparti­j op het kartingcir­cuit

Frans VERSTAPPEN Frans Verstappen was gisteren aan het werk in zijn ijssalon Gelato di Casa in Montfort. Van zware verwonding­en is niets te zien. “Er is hooguit wat geduwd”, zegt Frans. Jos Verstappen (rechts) en zijn zoon Max. De voormalige autocoureu­r kwam al meermaals in aanraking met de politie wegens zijn losse handjes. van Lanaken, na een race waarbij een 16-jarige piloot Jos het vuur aan de schenen had gelegd. Bij het gevecht liep een 45-jarige man een ernstig hoofdletse­ls op. Omdat de Verstappen­s het slachtoffe­r op ei- gen houtje financieel vergoedden, verleende de rechter hen in 2000 vijf jaar opschortin­g van straf. In 2008 werd Jos Verstappen (die toen in Maaseik woonde) in Tongeren veroordeel­d voor het slaan en bedreigen van zijn ex-vrouw Sophie Kumpen, de moeder van Max. In januari 2009 werd hij nog eens veroordeel­d tot drie maanden voorwaarde­lijk en een geldboete van 1.650 euro voor het belagen van zijn toenmalige vriendin. Begin 2012 kwam Jos Verstappen opnieuw in aanraking met de politie nadat hij zou zijn ingereden op een ex-vriendin.

Jos en ik hebben bijna altijd ruzie over de koers. Zondagavon­d, toen hij thuiskwam van Hongarije, was het niet anders

 ?? Foto HBVL ??
Foto HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium