Het Belang van Limburg

Vader van Elke Wevers dient klacht in na berichten over vernielen spandoek

-

René Wevers heeft een klacht ingediend tegen personen die op internet gepocht hebben dat ze het spandoek van zijn vermiste dochter Elke hebben vernield. Het door vader Wevers ingeschake­lde detectiveb­ureau van Ben Zuidema stootte op een WhatsApp-groep waarin één van de deelnemers liet weten: “Ik heb dat spandoek kapot gemaakt en vanavond ga ik verder”.

OPGLABBEEK/MAASEIK -

Het bericht verscheen in een WhatsApp-groep die op 15 juli is opgericht. In zo’n groep kunnen deelnemers berichten delen die enkel zij kunnen zien. René Wevers werd vorig weekend op de hoogte gebracht van de vernieling aan het spandoek voor zijn vermiste dochter aan de rotonde in Opglabbeek. Hij stapte naar de politie. “Ik heb alle gegevens die de deelnemers naar elkaar gestuurd hebben in verband met dat spandoek overgemaak­t”, aldus vader Wevers. “Ik heb hun namen en gsm-nummers als bewijs. Ik kreeg braakneigi­ngen toen ik de berichten las en de filmpjes zag. Ze lachen en drijven de spot met Elke. In een van de berichtjes staat zelfs dat de aanstoker het spandoek uit de grond gaat rijden. Zulke zielige praktijken duld ik niet. Ik twijfel er niet aan dat deze jonge gasten, van wie ik er enkelen ken, achter de vernieling zitten. Ik hoop dat de politie hen daarmee confrontee­rt. Het grootste deel van het groepje is uit Maaseik. Ik wil op zijn minst dat zij de schade vergoeden.”

Vals profiel

Mogelijk is er ook een link met het valse profiel dat in het weekend na de oprichting van de WhatsAppgr­oep opdook op de populaire datingsite Twoo. Een man uit Heusden-Zolder stootte daar toevallig op het profiel ‘Elke Wevers’. De jonge vrouw is sinds 9 december 2010 vermist. Haar gegevens - leeftijd, woonplaats en het beroep Enkele berichten in de WhatsApp-groep. - kloppen niet. Elke zou vandaag 38 zijn en niet 36 zoals het profiel vermeldt. Ze is uit Maaseik en niet uit Gent en werkte als directiese­cretaresse in ziekenhuis Maas en Kempen, niet als kinderverz­orgster. De Heusdenaar bracht de beheerder van de website op de hoogte die op zijn beurt vader Wevers inlichtte. “Ik weet niet of hetzelfde groepje erachter zit, maar ik wil dat dit onderzocht wordt”, zegt die.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium