Het Belang van Limburg

“Kaat is niet de nieuwe Goedele Liekens”

Aparte vragen

-

Frank Bollen en Magda Habraken, de ouders van seksuologe Kaat Bollen, wonen in de Ekselse bossen.

Kaat trouwde vorig jaar met man Ian in een opvallende jurk. Bekende tv-figuren, muzikanten n en en politici: politici: allemaal doen ze hun zegje in talrijke alrijke interviews. Maar wat is het verhaal haal van van hun hun ouders? Gewapend met deze vraag aag trekken trekken onze reporters er een hele week k op op uit. uit.

Was Kaat een huilbaby?

“Toen ze pas geboren was wel. Ze had last van darmkoliek­jes. Anders was het een lieve baby. Ze lachte veel.”

Waarmee kan je Kaat boos maken?

“Ik zou het niet weten. Wel was ze de beschermer van haar tweelingbr­oer Pieter toen hij nog niet zo mondig was. Zij beschermde hem altijd. Ook bemoederde ze Marieke toen ik ging bijstudere­n.”

Hebben jullie haar vier boeken gelezen?

Magda: “Hetlaatste wel,‘Boek der lusten’. Ik gebruik er zelfs stukken uit in mijn lessen. Vragen over relaties en dergelijke.” Frank: “De onderwerpe­n interesser­en me niet. Neen, zelfs het Borstenboe­k niet (lacht). Wel heb ik haar boeken nagelezen op schrijffou­ten. Dat deed ik vroeger bij alle thesissen ook. Maar zeggen dat ik me in de zetel ga zetten en een boek van haar ga lezen, dat niet. Ik lees veel, maar dan over geschieden­is.”

Wanneer maakt ze jullie ongerust?

Frank: “Tja, nu ze weer thuis woont en laat thuis komt, is Magda ongerust. Ook al is Kaat 30 jaar. Ze gaat veel naar Nederland om lezingen te geven en dan is het soms pas twee, drie uur voordat ze hier is. Zal wel eigen zijn aan het moederscha­p zeker?” “Of we zelf al naar een lezing van haar geweest zijn? Een keer, in Bree. Armand Schreurs kwamookaan­hetwoorden­die heeft flink de draak gestoken met ons. We konden ermee lachen.”

Is Kaat de nieuwe Goedele Liekens?

Frank: “Neen, voor ons niet. Wij kennen Goedele ook niet echt. ( Denkt na) Niet dat Goedele dat typeert, maar Kaat zal nooit over lijken gaan. Ze is heel zachtaardi­g. Ze laat niet over zich lopen, maar zal ook zelfnietov­eriemandlo­pen.Dat doet ze niet. Het is een braaf kind. Soms te braaf. Ze laat zich nietdoen,maarpijnza­lzenooit iemand doen. Soms moet dat wel eens.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium