Het Belang van Limburg

“Concurrent­ie op een afstand”

Preud’homme wil nu ook in Europa scoren

-

“Club Brugge leeft op wolken. Volgens mij kan er niet veel mis gaan. Ik verwacht dat Michel Preud’homme nu zowel in Europa als in eigen land zal willen schitteren. Dat is een nieuwe uitdaging. Er is een supporters­potentieel van 40.000 mensen. Het is nu enkel nog wachten op het nieuwe stadion. Als dat er komt, gaat Club de rest op een afstand fietsen.”

Supercup

“Het heeft lang geduurd en het heeft veel energie gekost. Maar Club Brugge is eindelijk waar het wil zijn. Op alle vlakken staat die club er. Sportief heeft ze een ruime kern en veel kwaliteit. Dat is nog gebleken in de Supercup. Met tien man een achterstan­d omzetten in een zege tegen een kandidaat voor de top drie, dat zegt alles. Ik verwacht een vlotte doorstart.”

Vorig seizoen: kampioen

Trainer

Europees zoals Gent

“Ze gaan in Jan Breydel wel een andere strategie toepassen. Vorig seizoen lag de focus bijna uitsluiten­d op de landstitel. Nu wordt het hoofddoel in de eerste maanden de Champions League. Ze gaan proberen het verlies in de Jupiler Pro League zo klein mogelijk te houden en in Europa ver door te stoten. Gent heeft de standaard gezet. De Buffalo’s hebben de andere Belgische clubs een enorme dienst bewezen.

Michel Preud’homme, 4de seizoen Inkomend: Nikola Storm (Zulte Waregem, einde huur), Tomas Pina (Villarreal, Spa), Ricardo van Rhijn (Ajax, Ned) Uitgaand: Davy de fauw (Zulte Waregem), Sinan Bolat (Porto, Por, einde huur), Mikel Agu (Porto, Por, einde huur), Lennert De Smul (KV Kortrijk), Sander Coopman (Zulte Waregem, huur), Leandro Pereira (SE Palmeiras, Bra, huur), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain, Fra), Tuur Dierckx (Antwerp), Dylan Seys (FC Twente, Ned, huur), Jean-Charles Castellett­o (Red Star, Fra, huur), Mushaga Bakenga (Rosenborg, Noo), Michael Cordier (La Louvière), Bernie Ibini (Sydney FC, Aus, huur)

KV Mechelen - Club Brugge

KV Oostende - Club Brugge

Club Brugge - Lokeren

Kortrijk - Club Brugge

Club Brugge - Standard Ze hebben getoond dat overwinter­en in de CL wel nog kan voor een Belgische club. Dat wil Brugge op z’n minst evenaren. Ze hebben daar ook de ploeg voor. Het verlengen van de landstitel wordt pas in een later stadium weer het hoofddoel.”

Foert

“Ik had verwacht dat Michel Preud’homme afscheid zou nemen. Er is iets anders uit de bus gekomen. Hij wil iets meer afstand nemen, zich een beetje terugtrekk­en. Eerlijk gezegd, van die nieuwe rol gaan we volgens mij weinig merken. Ja, tijdens de week op training zal hij minder nadrukkeli­jk aanwezig zijn. Maar bij de wedstrijde­n? Op de belangrijk­e momenten zal hij weer op de eerste rij staan. Meer overtuigen­d dan ooit. Hij heeft Club weer naar de titel geloodst. Hij heeft een bepaald niveau overstegen. Tegen zijn criticaste­rs zal hij meer dan ooit foert zeggen.”

40.000

“In mijn periode bij Brugge was het stadiondos­sier al actueel. Ze hebben mij destijds maquettes getoond van hoe het nieuwe stadion er zou uitzien. Intussen zijn er nul stenen gelegd. Maar blijkbaar komt er toch stilaan schot in die zaak. Blijkbaar heeft Club een potentiële achterban van 40.000 supporters. Als er ooit een voetbaltem­pel komt met die capaciteit, dan is Brugge klaar om de concurrent­ie op een onoverbrug­bare afstand te plaatsen. Slotsom: de toekomst lacht de club toe.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium