Het Belang van Limburg

“Er nu staan vanaf begin”

Overgangsj­aar is voorbij, er moet geoogst worden

-

Nog 1 dag en het is zover. Met KV Mechelen-Club Brugge wordt morgen het voetbalsei­zoen 2016-17 op gang getrapt. Vandaag tellen wij voor een laatste keer met Jacky Mathijssen af naar de competitie­start. Hij eindigt met analyses van Club Brugge, KRC Genk, Westerlo en Waasland-Beveren.

Jacky Mathijssen Na een uitleenbeu­rt aan OHL is Leandro Trossard voorlopig de enige ‘nieuwkomer’ in de Genkse selectie.

Stijn Vreven, 2de seizoen Inkomend: Aaron Dhont (Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende), Alessandro Cerigioni (OH Leuven), Rudy Camacho (Sedan, Fra), Nicolas Orye (Patro Eisden), Jens Cools (Westerlo), Kjetil Borry (Roeselare), Ibrahima Seck (AJ Auxerre, Fra), Siebe Schrijvers (KRC Genk, huur), François Marquet (Standard), Opoku Ampomah (KV Mechelen) Uitgaand: Glenn Leemans (Deinze, huur), Hugo Sousa (?), Gary Coulibaly (?), Zakaria M’Sila (?), Tortol Lumanza (?), Milos Maric (?), Livio Nabab (Orléans, Fra), Deni Milosevic (Standard), Ousseynou Cissé (Rayo Vallecano, Spa), Thibault Moulin (Legia Warschau, Pol), Steeven Langil (Legia Warschau, Pol)

Zaterdag 30 juli

Zaterdag 6 augustus

Zaterdag 13 augustus

Zaterdag 20 augustus

Zaterdag 27 augustus

Charleroi - Waasland-Beveren

Waasland-Beveren - Zulte Waregem

Genk - Waasland-Beveren

Waasland-Beveren - KV Mechelen

KV Oostende - Waasland-Beveren

Stijn Vreven. “Vorig jaar was er gegrond geduld. Er was veel werk, dus werd de moeizame start geacceptee­rd. Die tijd is voorbij. Nu zullen er van in het begin resultaten moeten zijn. Daarom verbaast het me dat er nog niet geanticipe­erd is op het feit dat men in de verdedigin­g dun in de manschappe­n zit. Dat strookt niet echt met de uitgesprok­en ambities.”

Barstjes?

“Vorig jaar had je in Genk een drie-eenheid. Patrick Janssens, Dimi de Condé en Peter Maes zaten naar de buitenwere­ld toe op dezelfde golflengte. De kleedkamer moest worden opgeruimd. Peter Maes kreeg daarvoor het materiaal. Zelf gaf hij iets terug, hij tilde de ploeg naar een beter niveau en deed de transfers renderen. Daardoor kreeg Patrick Janssens een zacht ingangsjaa­r. Hopelijk is die dat niet vergeten. Als er effectief barstjes zijn in de relaties, zou ik dat geen goeie zaak vinden. Ik vind namelijk dat Peter Maes veel respect verdient.”

Ambities

“Blijkbaar is de ambitie beter doen dan vorig jaar. Als dat zo is en Genk effectief wil meedingen naar een plaats in de top drie, dan is elk punt belangrijk en moet je niet pas vanaf september gaan oogsten. Daarom ben ik een beetje verrast dat men de problemen achterin nog niet heeft aangepakt. Er zijn maar twee opties: ofwel volgt men de trainer en moet die er maar voor zorgen dat de ambities ingelost worden, ofwel schroeft men die ambities een beetje terug. De supporters mogen en zullen eisen dat de ploeg er nu vanaf het begin staat.”

Oranje/rood

“In de Europa League is vorige week ternauwern­ood een catastrofe vermeden. Dat is een beter scenario dan pakweg een

Vorig seizoen: 4de plaats

Trainer 0-3-zege in Montenegro. Het licht is op oranje/rood gesprongen, iedereen is wakker. Een trainer kan dit gebruiken om alles op scherp te zetten.”

Trossard

“Genk mikt op twee doelen: eigen jeugd inpassen en toch rendement halen. Dat is een moeilijke, maar lovenswaar­dige oefening. De eerste trainer die daarin slaagt, heeft fantastisc­h werk geleverd. Ik verwacht veel van Trossard. Dat zijn voorbereid­ing niet top is, is niet erg. Bij mij in Leuven was hij ook geen titularis van in het begin, hij had een aanloop nodig. Dat komt wel goed. Hopelijk kan Maes nog enkele andere jongeren brengen. Ik kijk ernaar uit.”

Peter Maes, 2de seizoen

Inkomend: Leandro Trossard (OH Leuven, einde huur). Uitgaand: Brian Hamalainen (Zulte Waregem), Siebe Schrijvers (WaaslandBe­veren, huur), Christian Kabasele (Watford FC, Eng), Ayub Masika (Lierse), Igor De Camargo (Apoel Nicosia, Cyp), Sekou Cissé (Ajaccio, Fra).

Zondag 31 juli

Zondag 7 augustus

Zaterdag 13 augustus

Zaterdag 20 augustus

Zaterdag 27 augustus

Plaats in de top drie

KRC Genk - KV Oostende

AA Gent - KRC Genk

KRC Genk - Waasland-Beveren

Lokeren - KRC Genk

KRC Genk - Zulte Waregem

 ?? FOTO PHN ??
FOTO PHN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium