Het Belang van Limburg

Dubbelslag voor Devenyns, Vanendert strandt op de meet

-

Vanendert moest nipt de duimen leggen voor Devenyns. Dries Devenyns heeft de Ronde van Wallonië gewonnen. Hij was de sterkste in de slotetappe, tevens de koninginne­nrit, en pakte de eindzege. Als een stervende zwaan overleefde hij op het nippertje een alles-of-nietspogin­g en hield hij Jelle Vanendert nipt af. “Dries Devenyns heeft het knap gespeeld”, zegt Jelle Vanendert die zelf uiteraard ook graag gewonnen had. “Hij had nog een extra demarrage in huis op de laatste helling, terwijl ik moest rekenen op mijn sprint. Toen Dries ervandoor ging, hoopte ik dat de mannen van Katusha het gat konden dichten, maar dat lukte niet. Ik vond het op 300 meter voor de finish nog te vroeg om te gaan, want dan zou ik stilvallen. Ik wachtte op het bord van de 200 meter, reed een sterke sprint en strandde uiteindeli­jk in Dries’ wiel. Ik zag zijn lichtje uitgaan, maar ik kwam een meter tekort.”

Vierde in de eindstand

Vanendert werd tweede in de rit en vierde in het eindklasse­ment. “De Ronde van Wallonië is altijd een open koers, dat blijkt WIELRENNEN Ronde van Noorwegen: Bennati wint openingsri­t - Daniele Bennati won de openingsri­t van de Ronde van Denemarken. De Italiaan bleef samen met de Deen Wurtz nog net uit de greep van het peloton. Vermote langer bij Etixx-Quick Step - Ondanks de geruchten dat Julien Vermote zou ingaan op een aanbod van Team Sky, verlengt de 27-jarige West-Vlaming naar alle waarschijn­lijkheid zijn contract bij Etixx-Quick Step. AUTOSPORT Allison verlaat Ferrari - Technisch directeur James Allison verlaat Ferrari. Hij keert terug naar Engeland, deels door tegenvalle­nde resultaten, deels ook door het overlijden van zijn vrouw, die in maart werd getroffen door meningitis. Hun drie kinderen wonen in Engeland. Verwacht wordt dat Allison naar Renault terugkeert, dat in Engeland gevestigd is. TENNIS ATP Toronto: Goffin naar achtste finales - David Goffin (ATP-11) heeft zich voor de achtste finales van het ATP-toernooi in het Canadese Toronto geplaatst. Zijn tegenstand­er, de Amerikaan Sam Querrey (ATP29), moest bij 6-4, 2-1 de strijd staken. jaar na jaar. Zowel een sprinterst­ype genre Gianni Meersman als een klimmersty­pe genre Devenyns of ikzelf kan deze ronde op zijn naam schrijven. Bij mij hangt het altijd van zoveel kleine factoren af. Ik ben geen geboren winnaar, heb gewoonlijk ook geen straffe sprint in de benen - behalve vandaag dan - en dus moet ik veel geluk hebben. De ontgoochel­ing is er, maar tegelijk heb ik bewezen dat ik er weer sta.”

San Sebastian

“Komende zaterdag rijd ik de Clasica San Sebastian. Ik ben een van de renners die het kan uitzingen tot in de finale, dat heb ik in het verleden al bewezen. Ik ga mijn kansen niet zomaar opofferen, maar ik rijd uiteraard wel voor de ploeg als de koersomsta­ndigheden dat vragen. We zien wel.” Challenger Segovia: Bemelmans en Mertens onderuit - Yannick Mertens (ATP 253) en Ruben Bemelmans (ATP 169) werden uitgeschak­eld in de tweede ronde van de Challenger in Segovia. Eerstgenoe­mde verloor met 7-6 (7/4), 0-6 en 3-6 van de Italiaan Vanni (ATP 170), de Limburger met 3-6 en 4-6 tegen de Oekraïner Marchenko (ATP 72). BEACHVOLLE­YBAL Vier Limburgers Vlaams kampioen - De Limburgse meisjes Imara Smeets, Janne Steegmans (beiden in categorie U13), Griet Segers en Laura Steyvers (beiden in categorie U15) zijn kampioen van Vlaanderen geworden op de Vlaamse kampioensc­happen in Hofstade. Koekelkore­n en Van Walle naar Klagenfurt - De Belgische kampioenen Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle gaan vandaag van start op de FIVB Major Series in Klagenfurt (Oos). De ‘Major Series’ is het hoogste niveau op wereldvlak. BASKETBAL EK: U18 meisjes in kwartfinal­e - De Belgische meisjes U18 wonnen hun 1/8ste finale op het EK tegen Kroatië met 61-59. Ine Vanderhoyd­onks en Evelien Peuters kwamen in actie. In de kwartfinal­e neemt België het vrijdag op tegen Letland.