Het Belang van Limburg

Deaplus Hasselt gooit handdoek

BZVB-eersteklas­ser kan afhaken sponsors niet langer opvangen

- Jo Trekels

Limburg telt niet langer vier, maar drie eersteklas­sers in het zaalvoetba­l. Deaplus Hasselt, de enige van de vier die actief was in de BZVB, gooit de handdoek. Het afhaken van een hoofdspons­or ligt aan de oorzaak van de stopzettin­g. Het nieuws komt niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel. De club die enkele jaren geleden nog de top bestormde, zat al even in een negatieve spiraal. In 2013 haakten enkele trouwe sponsors af en pogingen om het tij te keren leverden nooit het gewenste resultaat op. Afgelopen seizoen begon nog veelbelove­nd, maar met spelers als Vanvolckso­m, Willems en Ait Salah verdween ook de competitiv­iteit uit de ploeg. Zij verlieten de club omdat die niet altijd zijn afspraken nakwam. Nu blijkt dus waarom.

Vissen in zelfde vijver

Op sociale media wezen enkele oud-spelers, zoals kapitein Aziz Lagouireh, met een beschuldig­ende vinger naar clubleider Danny Geladi. Hij zou diverse afspraken niet zijn nagekomen. De voorzitter relativeer­t. “Het is logisch dat spelers een schuldige zoeken”, aldus Geladi. “Maar we hebben de jongste jaren gewoon te veel sponsors zien wegvallen en we hebben er onvoldoend­e nieuwe gevonden. We vissen in dezelfde vijver als nog een Hasseltse zaalvoetba­leerstekla­sser plus de handbal en het basketbal. Begin er maar aan! Nu er opnieuw een belangrijk­e sponsor afhaakt, hebben we besloten te stoppen.” Geladi wijst ook naar het gebrek aan attractiev­e tegenstand­ers in de BZVB en zegt dat de “club in elf jaar alles won wat er te winnen valt”. Dat klopt bijna. Enkel een landstitel ontbreekt op het palmares van de club die eerder als Gelko en Sporting Hasselt door het leven ging. Deaplus kon naast titels in lagere reeksen ook de Supercup (2013), de Beker van Limburg (2013, 2015, 2016) en de Beker van België (2012) vieren. Voor de BZVB is het forfait van Hasselt een klap, want eerder gaf ook topclub Waremme de pijp aan Maarten. “Eerste nationale gaat voort met 12 clubs”, zegt BZVB-voorzitter Pierrre Goyvaerts. “De kalender is klaar, de twee worden niet vervangen.” Omdat vorig seizoen ook al ST Rekem stopte, heeft de BZVB nu geen enkele Limburgse nationaler meer. Een aantal spelers van Deaplus zijn intussen onderdak in de KBVB. Lagouireh en Gilis trekken naar LL Lummen, Bahci naar Meeuwen. Voorzitter Danny Geladi beraadt zich over zijn toekomst in het futsal. Een functie bij Gelko Hasselt, de KBVB-topclub van zijn broer Theo, is naar eigen zeggen een optie.

 ?? FOTOO REM ?? Na het winnen van de Beker van Limburg in 2013 ging het langzaam bergaf met Deaplus plus Hasselt.Has Hassel Vandaag is het helemaal over en uit. t.
FOTOO REM Na het winnen van de Beker van Limburg in 2013 ging het langzaam bergaf met Deaplus plus Hasselt.Has Hassel Vandaag is het helemaal over en uit. t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium