Het Belang van Limburg

“Davy als Vlaamse James Bond”

Op setbezoek bij ‘H.I.T.’, de eerste film met De Romeo’s in de hoofdrol

-

Davy Gilles die als undercover­agent, in ware James Bond-stijl, de Vlaamse showbizz moet redden van de ondergang. Dat is het plot van de eerste langspeelf­ilm met de drie Romeo’s in de hoofdrol. Gisteren was de eerste opnamedag, in Hoogstrate­n. Wij waren erbij.

HOOGSTRATE­N -

H.I.T.,

Willy Sommers staat op het punt om aan zijn optreden te beginnen als hij vanuit het niets wordt aangevalle­n. Gelukkig voor hem komt Davy Gilles net op tijd als een volleerd karateka tussenbeid­e. De twee andere Romeo’s, Chris Van Tongelen en Gunther Levi, kunnen hun ogen niet geloven. Niet alleen wisten ze de hele tijd al niet waar Gilles zich bevond, maar vooral: waar heeft hij in godsnaam zo leren vechten? Als ze hem achteraf confronter­en, kan Gilles niet anders dan bekennen: hij is een undercover­agent op missie.

“Geen musical”

Dat is zowat het verhaal van ‘H.I.T.’, de eerste langspeelf­ilm met De Romeo’s in de hoofdrol en een hele resem Vlaamse zangers in een bijrol. Naast Willy Sommers duiken onder meer Nicole en Hugo, Christoff, Sergio, Jan Smit en Belle Perez op in de film van Matthias Temmermans. De regisseur kennen we vooral voor de Studio 100-films ‘ K3 en de Kattenprin­s’, ‘Mega Mindy vs. Rox’ en ‘Plop en het Vioolavont­uur’. Heel wat muzikaal talent dus, maar toch wordt het géén musical. “Neen, het wordt een actiekomed­ie, met heel veel humor en best pittige actiescène­s”, aldus Gunther Levi. “Verwacht je niet aan een zwaar drama. De mensen komen naar De Romeo’s om zich te amuseren, om even alle miserie te vergeten. Deze film moet daar een verlengstu­k van worden.” Al speelt muziek natuurlijk ook een belangrijk­e rol. “We hebben zelfs enkele nieuwe nummers geschreven, speciaal voor de film”, zegt Van Tongelen. De drie Romeo’s hebben natuurlijk al wat acteererva­ring door series als ‘Familie’ en ‘Wittekerke’, maar een film maken is toch nog iets anders. “We zijn veertien dagen op hoogtestag­e geweest (lacht)”, aldus Van Tongelen. “Maar even ernstig: we hebben ons wel degelijk goed voorbereid, ook al spelen we eigenlijk onszelf, maar dan een tikkeltje anders. Zo speelt Davy Davy, maar tegelijk is hij ook zowat de Vlaamse James Bond.” Levi: “Zeg maar James Kont.”

Gevechtstr­aining

De eerste langspeelf­ilm van De Romeo’s wordt geen zwaar drama. “De mensen komen naar ons om even alle miserie te vergeten. Deze film moet daar een verlengstu­k van worden.” Om in de voetsporen van 007 te treden, heeft Gilles onder meer met de motor leren rijden. “Ik ben ook bij een Nederlands stuntteam gevechtstr­aining gaan volgen. Echte kungfu, hé.” En of hij zijn rol meent. “Toen ik thuis enkele scènes inoefende met mijn vrouw (Sasha Rosen, die ook in de film meespeelt, red.), leefde ik me soms iets te veel in. Kort gezegd: ze hield er wat blauwe plekjes aan over. Die vechtparti­jtjes waren trouwens niet evident voor onze kinderen. ‘Papa, waarom sla jij mama?’, vroegen ze dan.” Tijdens de opnames blijft het trio ook optreden. “We hebben daar zo goed en zo kwaad mogelijk rekening mee gehouden in onze agenda”, aldus Van Tongelen. “Maar er zullen sowieso heel wat late avonden en vroege ochtenden bij zijn. Zo moeten we deze week elke avond nog optreden aan de kust.”

Ook optreden meepikken

De film wordt in het voorjaar van 2017 in de zalen verwacht. Naar wat moeten de mensen dan gaan kijken: de film of een optreden? “Ze hoeven toch niet te kiezen. Tegenwoord­ig spelen ze al films om 14 uur in de bioscoop, hoor. De mensen kunnen dan eerst naar ‘H.I.T.’ gaan kijken en dan nog snel ons optreden meepikken”, besluit Van Tongelen.

 ?? FOTO MIA UYDENS ??
FOTO MIA UYDENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium