Het Belang van Limburg

“Stond niet te springen, maar heb buikgevoel gevolgd”

Dave ‘Deefje’ Wauwermans nieuwe gezicht ‘The Sky Is The Limit’

- Dennis VAN GOETHEM/Benjamin PRAET

Een nieuw seizoen van ‘The Sky Is The Limit’, een nieuw gezicht. Reportagem­aker Peter Boeckx tovert voor de vierde reeks Dave Wauwermans uit zijn hoed. Een zwaargewic­ht, niet enkel fysiek, maar ook in het bedrijfsle­ven. “Ik heb me een weg naar de top geknokt.”

KNOKKE -

Hij noemt zichzelf een gewichtig persoon. Letterlijk en figuurlijk. Een winnaar, ook. Dave Wauwermans (47) uit Knokke – Deefje voor de vrienden – is geen man die rond de pot draait. “Mensen mogen van me denken wat ze willen. Voor mij tellen maar twee meningen: die van mezelf, en die van mijn vrouw.” Benieuwd of dat over enkele maanden ook nog zo is. Reportagem­aker Peter Boeckx wist Wauwermans te strikken voor het vierde seizoen van ‘The Sky Is The Limit’. “Ik stond eerst niet te springen om ja te zeggen”, vertelt Wauwermans. “Maar soms word je BV zonder dat je het zelf wilt. Bij de andere deelnemers zie je welk effect dit programma op hun leven heeft gehad. Maar ik heb mijn buikgevoel gevolgd. Het voelt juist aan en ik kan een boodschap uitdragen, dus waarom niet?”

Bevallen tijdens opnames

Net als de andere ‘TSITL’-gezichten heeft Wauwermans een goed gevuld cv. Hij werd rijk door zijn matrassenz­aak en softwarebe­drijf, nu gaat hij spreken bij verkoopcur­sussen en assertivit­eitstraini­ngen. Dat is niet altijd zo geweest. “Laat ons zeggen dat ik mijn hoogtes en laagtes heb gekend. Maar de verliezer van vandaag is de winnaar van morgen. Ik heb op karakter mijn weg naar de top geknokt en wil anderen dat ook zien doen.” Over zijn laagtes wil Wauwermans niet veel kwijt. “Doet er niet toe”, zegt hij. “Maar ik heb nergens spijt van. Precies daarom doe ik mee: ik wil mensen leren dat je met hard werken ver kan komen.” “Dave heeft het profiel waarnaar ik al lang op zoek was”, vertelt programmam­aker Peter Boeckx. “Hij kent de keerzijde van de medaille: hij heeft succes, maar heeft ook heel diep gezeten. Dat contrast levert een boeiend verhaal op. Mensen die het hebben gemaakt, dat blijft het uitgangspu­nt van ‘The Sky Is The Limit’. Maar als de weg daar naartoe niet vanzelfspr­ekend was, prikkelt dat. Bovendien hou ik van straffe koppels in mijn programma. En een zwaargewic­ht als Dave die samen is met een Oekraïens ex-topmodel, dat is mayonaise die pakt.” “Ex-topmodel? Nee hoor, Kristina (35) is nog steeds model”, zegt Wauwermans. “We zijn nu negen jaar samen en verwachten ons eer- ste kindje. Normaal gezien bevalt Kristina nog tijdens de opnames.”

Geen extravagan­tie

Hoe bevielen die opnames? “Het was wennen, maar gelukkig stelde Peter me op mijn gemak. Ik ben er zeker van dat hij alles mooi in beeld heeft gebracht. Nu nog hopen dat de tv niet ontploft: net als Kristina ben ik ook model, maar dan voor kleren in een maatje meer. (lacht) Extravagan­tie zal je bij mij niet zien. Michel Van den Brande heeft zijn auto’s, Jan Kriekels een zwembad in de vorm van een vagina. Hopelijk springt bij mij enkel de liefde tussen mij en mijn vrouw in het oog. Al vermoed ik dat de mannelijke kijkers zich vooral zullen afvragen wat een schoonheid als Kristina bij een kerel als ik doet.” “Ik vermoed dat mannelijke kijkers zich vooral zullen afvragen wat een schoonheid als Kristina bij een kerel als ik doet”, aldus ‘Deefje’ Wauwermans.

 ?? FOTO HBVL
FOTO HBVL ??
FOTO HBVL FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium