Het Belang van Limburg

Bartel Van Riet presentato­r verbouwpro­gramma op VIER

-

Drukke tijden voor Bartel Van Riet. Hij werkt immers aan twee nieuwe programma’s. Belangrijk­ste nieuwe wapenfeit is ‘Ons Eerste Huis’, een nieuw verbouwpro­gramma op VIER.

VILVOORDE -

In dit uit Australië afkomstige format krijgen drie jonge koppels tien weken de tijd om met hulp van hun ouders hun eigen woonst te verbouwen. Het koppel dat ruim twee maanden later de grootste meerwaarde heeft bekomen, wint 150.000 euro. Het programma lijkt een beetje op ‘The Block’, dat van 2004 tot 2009 furore maakte in Vlaanderen.

“Handen uit mouwen”

Eerder raakte al bekend dat de Kempenzoon ook ‘ De Barak van Bartel’ gaat maken voor Discovery Channel, een serie over opmerkelij­ke tuinhuizen. De twee programma’s zijn een kolfje naar Bartels’ hand. “Ik doe alleen dingen die ik graag doe. Dat is steeds de eerste vereiste als ik toezeg”, vertelde hij ooit over de aanbieding­en die hij krijgt.“Meestalzij­nhetopdrac­hten in de natuur, waarin ik de handen uit de mouwen moet steken, of buiten moet werken”. Dat zijn Bartels nieuwe programma’s allebei. Van Riet werd bekend door ‘Groenland’,datinjuni2­014stopte. Zijn tv-carrière leek toen voorbij, maar het tegendeel bleek dus waar. VIER lijkt met de komst van Bartel echtweldez­endertewor­denwaarje knappe kerels kan tegenkomen, want naast Bartel zullen ook Matteo Simoni en Louis Talpe dit najaar een belangrijk­e rol krijgen op het VIER-scherm.

 ?? FOTO WIM DANEELS ??
FOTO WIM DANEELS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium