Het Belang van Limburg

“Hopelijk lessen getrokken uit vorige ronde”

WOUTERS START CENTRAAL ACHTERIN POZUELO FIT GENOEG VOOR BASISSTEK KRC GENK HOOPT OP 10.000 FANS

- Marnik Geukens

Als de nood het hoogst is, is de jeugd nabij. Zeker bij KRC Genk, waar de spoeling nu wel héél dun geworden is in de A-kern. Vanavond staat tegen Cork City de 19-jarige Dries Wouters voor het eerst aan de aftrap in Europa, hij vervangt de geschorste Kumordzi centraal achterin. “We hebben iets recht te zetten voor onze fans, een prestatie zoals vorige week in Montenegro is zeker niet voor herhaling vatbaar”, belooft hij. Een simpele ‘t’ kan een wereld van verschil betekenen. De Genkse Dries gaat allesbehal­ve driest tekeer op het voetbalvel­d. Wouters is een rustige jongen, die graag het overzicht bewaart en over een prima linkervoet beschikt. Het vooruitzic­ht van een eerste basisplaat­s in Europa schrikt hem ook helemaal niet af. “Ik heb eigenlijk zelden last van zenuwen”, glimlacht Wouters. “Ik ben niet zo snel opgejaagd. Ook vorige week niet, toen ik na zeventig minuten plots moest invallen na de rode kaart van Kumordzi. Het was wel niet de makkelijks­te invalbeurt, ik ben blij dat we in extremis overeind gebleven zijn.”

Je bent de talisman geworden van Peter Maes. Bij de verlossend­e 5-1 tegen Charleroi eind mei stond je ook al op het veld.

“Toch kan je die twee matchen moeilijk vergelijke­n. Na de Europese kwalificat­ie tegen Charleroi was er euforie in de kleedkamer. Afgelopen donderdag zag je heel andere taferelen. Het was niet zozeer opluchting, wel besef dat we geluk hebben gehad. Ik had echt te doen met onze meegereisd­e fans, iedereen beseft ook dat we tegen Cork iets recht te zetten hebben. Het moèt gewoon beter.”

Een sterk defensief blok en enkele jongens die er snel kunnen uitkomen. Wat over Cork verteld wordt, moet opnieuw een oranje knipperlic­htje ontsteken?

“We zullen inderdaad een tempo hoger moeten spelen. En achteraan de concentrat­ie bewaren. In principe moet ik complement­air zijn met Sébastien Dewaest. Hij is een beest in de duels, gooit ook twintig kilo meer dan mij in de strijd. Naast hem moet ik de dekking verzorgen. Dat ligt me wel.”

KRC Genk is nog naarstig op zoek naar defensieve versterkin­g. Hoe groot is de drang om je tegen Cork te profileren?

“Mijn prestatie staat los van de sa- menstellin­g van de kern. Het vertrek van Kabasele is nog niet opgevangen, ik begrijp dat er nog iemand bij moet. Ik zal elke kans grijpen, die ik op dit niveau al krijg. Maar ik kan moeilijk nu al een vaste basisplaat­s eisen. Ik wil groeien, geen stappen overslaan. Ik ben amper 19, trainde anderhalf jaar geleden pas voor het eerst met de A-kern. Mijn tijd komt zeker nog.”

Ben je tevreden met de progressie die je al gemaakt heb?

“Zeker en vast. Ik kwam bij de A-kern op de winterstag­e in Turkije onder Alex McLeish. Als excentrale verdediger hield hij zich soms individuee­l met mij bezig, leerde hij me de knepen van het vak. Vorig jaar onder Peter Maes werkte ik aan andere tekortkomi­ngen. Samen met Brian Heynen kreeg ik extra trainingss­essies van fysiektrai­ner Peter Catteeuw, waarbij we vooral aan onze startsnelh­eid werkten. Dat zijn dingen, die zeker op de langere termijn zullen renderen.”

Hoe zit het met je ambities op school? Je zat vorig jaar in je eerste jaar boekhouden-fiscalitei­t aan het PXL, de examens bemoeilijk­ten de voorbereid­ing.

“De combinatie is inderdaad zwaar. Uiteindeli­jk was ik op vier van de zes vakken geslaagd. Maar ik weet nog niet of ik verderga. Het is een vrij saaie richting, misschien zoek ik iets anders. Overdag of in avondonder­wijs, ik ben er nog niet uit. De combinatie met een plaats in de A-kern ligt niet voor de hand.”

Ik had medelijden met onze meegereisd­e fans, iedereen beseft dat we tegen Cork iets recht te zetten hebben

Dries Wouters

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Pozuelo houdt in de gaten hoe Wouters de bal hoog houdt met het hoofd.
Foto JEFFREY GAENS Pozuelo houdt in de gaten hoe Wouters de bal hoog houdt met het hoofd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium