Het Belang van Limburg

“HET IS NOG WROETEN EN ZOEKEN”

Maes wil bleke prestatie niet dramatiser­en

- Marnik Geukens

Vrolijk word je als coach niet van een matte prestatie, toch nam Peter Maes zijn spelers in beschermin­g en wilde hij de matte vertoning niet dramatiser­en. “In deze laatste fase van de voorbereid­ing is het voor iedereen nog wroeten en zoeken. Maar één ding is zeker: we zullen volgende week vol aan de bak moeten in Cork.” Maes zag zelfs enkele lichtpuntj­es. Zoals de knappe prestatie van Dries Wouters en de tweede helft van Leon Bailey. “Hij speelde toen veel minder uit stand, veel meer uit de beweging.” Maar de totaalsom was te pover om tevreden te kunnen terugblikk­en.

Het tempo lag te laag om een tegenstrev­er zoals Cork te ontmantele­n.

Maes: “Dat heeft vooral te maken met de vele slechte controles en passes. Het was de taak van onze backs om de ballen in te spelen op de twee spitsen, maar dat lukte te moeilijk. Bovendien heeft Pozuelo natuurlijk nog niet de vorm, waarin hij het verschil kan maken. Het is al knap dat hij dit presteert, zijn terugval na rust was heel normaal.”

Jullie ontsnapten zelfs enkele keren aan een tegentreff­er.

“Ik ben blij dat onze defensie de nul hield, daar wil ik hen voor compliment­eren. Na rust lieten we enkele keren te veel ruimte aan de tegenparti­j. Vooral omdat zijn sterker waren in de duels en puur fysiek duidelijk verder staan. Zij zijn voorbij halfweg in hun competitie, terwijl wij nog in de voorbereid­ing zitten. Veel van onze spelers lieten zich daardoor te makkelijk opzij zetten. Het is ook duidelijk dat we in deze kern, nog enkele spelers met kracht kunnen gebruiken. Maar daar wordt hard aan gewerkt.”

Het wordt volgende week in elk geval allesbehal­ve een ontspannen citytrip naar Cork?

“We zullen er vol aan de bak moeten. Op zich vind ik dat geen probleem. Maar we zullen wel op een andere manier het terrein moeten opstappen dan vorige week in Montenegro. Op een klein veld en voor een vol huis zullen ze graag met ons de strijd aangaan. In die val mogen we niet lopen. We moeten uit de duels blijven en hen ons voetbal opdringen. Want we zullen ginds moeten scoren om niet in de problemen te komen.”

Ook naar de openingsma­tch van zondag tegen Oostende toe, is dit niet meteen een opsteker?

“Het is in deze fase voor iedereen lastig, voor iedereen zoeken. Dat zal voor Oostende niet anders zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium