Het Belang van Limburg

Schaars en goedkoop versus veel en duur

-

Na enkele rustigere weken mogen de voetbalsup­porters vanaf vandaag weer voor tv postvatten. Niet alleen in de Jupiler Pro League, ook in het buitenland staan de spelers in de startblokk­en. Voor een kort en bondig – en bovendien gratis – aanbod staan VRT en VTM paraat. Wie meer wil zien, kan een abonnement nemen bij Telenet of Proximus. Maar waar is wat te zien en hoeveel moet dat kosten? Een overzicht.

HASSELT -

Telenet

Wat? Bij Play Sports zit u goed voor eersteklas­sevoetbal uit België, Spanje, Schotland, Brazilië en Frankrijk. Telenet heeft exclusief de Engelse Premier League, het eersteklas­sevoetbal uit Nederland en de Duitse Bundesliga. Acht kanalen in HD. U kunt ook elke wedstrijd live op tablet of smartphone via wifi of 4G volgen. Op playsports.be kunt u via multiview meerdere kanalen tegelijk bekijken. Tot zeven dagen later kunt u herbekijke­n via tv, app of site. Andere sporten: Een hele boterham, waaronder veldrijden (wereldbeke­r, Superprest­ige en acht andere crossen, o.a. Boom, Hasselt, Neerpelt, Otegem), Ronde van Zwitserlan­d, Formule 1, NBA basketbal, volleybal, hockey en golf. Prijskaart­je: Als u digitale tv, internet én vaste telefonie hebt bij Telenet, betaalt u 18,40 euro per maand. Wie enkel digitale tv heeft, betaalt 29,40 euro. Dat is bijna 2 euro per maand meer dan vorig seizoen, maar u krijgt ook veel meer. Karl Vannieuwke­rke gaat bij Telenet een talkshow maken met analisten. Gilles De Coster krijgt op vrijdag een sportshow. En er komen acht nieuwe aflevering­en van het vermaarde ‘Belga Sport’.

Proximus

Wat? Behalve voor binnenland­s voetbal met de Jupiler Pro League en de Proximus League, kunt u hier ook terecht voor de Champions League, de Engelse FA Cup en een aanbod van matchen uit de competitie­s van Schotland, Frankrijk, Italië en Spanje. Te vinden op kanalen 609 tot 629, deels in HD. Via de Proximus 11-app heeft u live streaming, uitslagen en nieuws op uw smartphone of tablet. Andere sporten: Er is naast voetbal ook nog aandacht voor American Football (inclusief Superbowl), en voorts voor de ATP World Tour van tennis, voor handbal en voor beelden uit de Spaanse en Italiaanse basketbal- competitie. Ook de NBA vergeet Proximus niet. Prijskaart­je: Hier bent u goedkoper af dan bij Telenet. Een abonnement kost 14,95 euro per maand. Wil u enkel binnenland­s voetbal zien, betaalt u slechts 9,95 euro per maand.

VRT

‘Sportweeke­nd’: Elke zondagavon­d om 19.20 uur zijn er samenvatti­ngen van de matchen op Eén. ‘Extra Time’ op Canvas: Talkshow waarin Frank Raes, met reportages, de hulp van gasten en een livepublie­k gedurende 45 minuten de vinger aan de pols houdt van de voetbalact­ualiteit. Met gesprekken, wedstrijdb­eelden, enzovoort. Vanaf maandag 29 augustus op televisie (uitzonderl­ijk niet vanaf 1 augustus vanwege Olympische Spelen). Europa League: Vanaf donderdag 15 september op Canvas.

VTM en 2BE

‘Stadion’: Uitgebreid­e samenvatti­ngen van de gespeelde matchen in de Jupiler Pro League. Met reacties, interviews, reportages en hoogtepunt­en van de Belgen in het buitenland. Tom Coninx en Maarten Breckx presentere­n afwisselen­d. Grote nieuwighei­d is dat Herman Brusselman­s het team van vaste analisten versterkt naast Aad de Mos, Jan Boskamp en Wim De Coninck. Vanaf 29 juli op vrijdag, zaterdag en zondag. Telkens rond 23 uur. Champions League: Vanaf half augustus op dinsdag en woensdag met Tom Coninx op 2BE, en vanaf september op Q2.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium