Het Belang van Limburg

“Budget gaat op aan andere dingen”

-

“Vanaf september starten we met een zorgklas voor leerlingen met een zware motorische beperking”, zegt directrice Paula Atzeni van Mikado. “Heel wat van het speelgoed en de spullen die we op dit moment in onze school hebben, zijn echter niet geschikt voor die kinderen. Daarom zijn we bijvoorbee­ld op zoek naar actie-reactiespe­lletjes, wat voor die kinderen ook erg educatief kan zijn.” “Het budget dat wij ter beschikkin­g krijgen, hangt af van het aantal kinderen en het type van hun beperking. In het algemeen krijgen we dus wel iets meer dan het gewoon onderwijs, maar veel scheelt het niet. De overheid zegt altijd dat het kind centraal moet staan, maar dan moeten de beschikbar­e middelen wel navenant zijn. Nu gaat bijna het volledige budget op aan andere dingen, zoals veiligheid en preventie, nutsvoorzi­eningen, onderhoud van de gebouwen...”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Directrice Paula Atzeni (links) van buitengewo­ne basisschoo­l Mikado in Maasmechel­en met juf en logopedist­e Nele Christis, zorgklasju­f Elke Alleman en haar kindjes.
FOTO RAYMOND LEMMENS Directrice Paula Atzeni (links) van buitengewo­ne basisschoo­l Mikado in Maasmechel­en met juf en logopedist­e Nele Christis, zorgklasju­f Elke Alleman en haar kindjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium