Het Belang van Limburg

Dolgedraai­de gevangene naar Brugge overgeplaa­tst

- Nancy VANDEBROEK

De 34-jarige gedetineer­de die vorige vrijdag vier cipiers verwondde, is overgeplaa­tst naar de gevangenis van Brugge. De bewakers zijn nog altijd werkongesc­hikt. Twee van hen liepen een hersenschu­dding op. De gedetineer­de verbleef in de Hasseltse afdeling met verhoogd toezicht. De 34-jarige Nigeriaan zit al een hele tijd in de gevangenis voor zedenfeite­n en had eerder al voor problemen gezorgd.

Koffiekan

Op vrijdagavo­nd begon hij in zijn cel op muren en kasten te slaan. De cipier die zijn celdeur opende, moest meteen een klap met een koffiekan incasseren. Drie andere collega’s die kwamen toegesneld, deelden ook in de klappen. Alle vier de cipiers moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Twee van hen liepen een hersenschu­dding op, de anderen raakten gewond aan ledematen.

Afdeling

Tegen de gedetineer­de werd een tuchtproce­dure opgestart terwijl hij in een strafcel belandde. De wettelijke termijn van negen dagen opsluiting in die cel was nog niet verstreken toen hij donderdag werd overgeplaa­tst naar de gevangenis van Brugge. Daar werd hij opgesloten in de afdeling ‘individuel­e bijzondere veiligheid’, de meest beveiligde afdeling van de Vlaamse strafinric­htingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium