Het Belang van Limburg

Te dikke Okaka mag weg

Weiler vindt dat Praet met job, niet met transfer bezig moet zijn

- Jurgen Geril

Anderlecht begint vanavond tegen Moeskroen. Paars-wit doet dat met Kara, maar zonder Dennis Praet en Stefano Okaka. De topschutte­r van vorig seizoen mag zelfs weg bij paars-wit. “Voor de juiste prijs", aldus Herman Van Holsbeeck. Stefano Okaka scoorde vorig jaar 15 goals, maar door zijn overgewich­t zit hij nu in de paarswitte B-kern. “Door de zaakOkaka hebben we maar één ervaren spits meer: Sylla”, aldus Herman Van Holsbeeck. “Okaka moet werken om terug te keren, maar we halen er een snelle aanvaller bij. Liefst al voor de laatste CL-voorrondes halfweg augustus als we ons kwalificer­en tegen Rostov. Of dat betekent dat Okaka weg mag? Ja, voor de juiste prijs.” Nog tegen Moeskroen: geen Praet. Zijn entourage blijft aansturen op een vertrek. “Dennis is lichtgeble­sseerd, maar volgende week sluit hij weer aan”, aldus Van Holsbeeck. “We hebben nog een maand om een oplossing te vinden.” Trainer René Weiler reageerde wel pittig. “Leuk dat Praet zijn advocaat blijft praten over een transfer, dan stuur ik de volgende keer mijn vrouw naar de persconfer­entie. Dennis moet eens nadenken voor zichzelf. Als ik een speler zie die fysiek en mentaal klaar is en niet constant met een transfer bezig is, zal Praet kansen krijgen. Ik zou me toch vol blijvond Defour, met aanvooerde­rsband. ven geven voor mijn werkgever en dan zien we wel of we hem later felicitere­n met een transfer.” En dan is er nog Kara Mbodj. De Senegalees is niet Weilers’ favoriet, maar krijgt toch een kans tegen Moeskroen. “Toen ik hier toekwam, zei Kara: Ik vertrek”, verklapte Weiler. “Dat gebeurde niet en nu traint hij weer met goesting.” De verdediger wordt wel aan Besiktas en Everton gelinkt. “Al is er geen bod”, zei Van Holsbeeck. “We hadden een deal met Swansea, maar Kara

Herman Van Holsbeeck geen akkoord. Nu draaide hij de knop om.”

Lombaerts?

Toch zoekt Anderlecht nog een verdediger. Wel een linksvoeti­ge die ook linksback kan spelen. “Lombaerts is ideaal”, besloot Van Holsbeeck. “Maar Zenit vraagt sommen die wij nooit betalen voor een dertigplus­ser. We zien wel. Deschacht is er ook nog als hij weer fit is. De RSCA-manager gaf ook mee dat naast Kawaya (Zulte Waregem?), Bastien (Italië) en Conté (STVV?) ook Lukebakio (Salzburg?) kan vertrekken.

Kara

De voorbije twee seizoenen verloor paars-wit telkens op Le Cannonnier en was de mentalitei­t een catastrofe. “Catastrofe­s, crisissen: dat zijn woorden die niet in het voetbal thuishoren”, aldus trainer Weiler. “Het blijft slechts voetbal, maar we gaan op Moeskroen beter proberen te presteren dan de voorbije jaren.” In vergelijki­ng met Rostov wil de Zwitser wel een beetje roteren. Naast Kara kunnen ook Chipciu en Sylla vervangen worden. “Ik ga misschien twee of drie spelers wisselen”, bevestigde Weiler. “Ik moet kijken naar wie in vorm is en naar wie rust nodig heeft. Het was een vermoeiend­e reis naar Rostov.” Bij Anderlecht rekenen ze niet meer op Okaka, die met overgewich­t kampt.

Okaka mag vertrekken. Voor de juiste prijs

MOESKROEN - ANDERLECHT

 ?? FOTO BELGA
FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO BELGA FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium