Het Belang van Limburg

“We nodigen regelmatig vrienden uit voor een ontbijt”

-

Tijdens zomerse weekends doen Marc en Sacha niets liever dan ontbijten of brunchen op hun terras. “We zijn echte ochtendmen­sen, eerder dan nachtuilen. De ochtend is het mooiste moment van de dag, want dan heb je nog een hele dag voor je. Door de week is het vaak te druk en moeten we ons naar het werk haasten, maar in het weekend genieten we van een uitgebreid ontbijt op het terras”, zeggen de twee. Ze lieten het terras pas volledig inrichten door Jeroen Martens van Mira Verde. “We vinden het belangrijk om ons thuis te voelen. Om ’s ochtends met plezier het terras op te stappen, of ’s avonds na een drukke werkdag even in de ligstoelen neer te ploffen. Daarom moet niet enkel onze woning volledig naar onze smaak ingericht zijn, maar ook het terras mag daar bij aansluiten. Jeroen hielp ons de juiste keuzes te maken.”

Groen

De loungeset van designer Piet Boon hadden ze eerder al gezien. “We zagen het in blank hout, maar bij ons interieur past beter zwart hout. We zijn dan ook blij dat er een zwarte uitvoering gekomen is. De kussens werden naar onze smaak gestoffeer­d. Het is een geweldige loungeset waar we lekker onderuit kunnen zakken, maar evengoed ook een hapje aan kunnen eten.” Zelfs als het regent of wat frisser wordt, zitten de heren buiten, dan steken ze de warmtelamp aan. “Behalve ontbijten liggen we ’s avonds wel eens in de ligstoelen om wat te lezen. Belangrijk voor ons is vooral dat we tot rust komen in en rond huis. We hebben vanop het terras een mooi zicht op de voormalige gelatinefa­briek Wie: Sacha Geerts (34), zelfstandi­ge, Marc Beenders (37), corporate community manager, en Franse bulldog Charlie.

Waar: Hasselt. Wat: Zen- en ontbijtter­ras van 30 m². Aangelegd door? www.miraverde.be en het kanaal. Daarnaast legden we ook wat groen aan. We kozen voor buxus op stam in grote potten van het Belgische merk Domani. Ook in de haag rond het stukje gras hebben we planten op stam, omdat dit meer volume geeft aan de tuin en het terras.”

Ontbijtpar­ty’s

Marc en Sacha organisere­n vooral ontbijtpar­ty’s op hun terras. “Het gebeurt wel eens dat vrienden ’s avonds een glas komen drinken, maar we nodigen ze liever uit voor een lekker ontbijt. We zijn zelf absoluut geen goede koks. Een ontbijt kan je heel gezellig en lekker maken zonder dat je goed moet kunnen koken, met verse pistolets en fruitsla. De brunchfees­tjes duren vaak heel lang. Vrienden komen rond 9.30 uur aan en blijven zitten tot 14.30 uur. We dekken de tafel dan mooi met ons servies van Piet Boon. Maar dat doen we ook als we enkel met z’n twee ontbijten. Mooi servies mag gebruikt worden en dient niet alleen voor de show”, zegt Sacha.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium