Het Belang van Limburg

“Ik leer hier show verkopen”

Hasseltse Laura Seys hele zomer in Het Witte Paard

-

Als negenjarig meisje mocht ze met Helmut Lotti een duet zingen. Nu is de Hasseltse Laura Seys 22 en staat ze in de jubilerend­e zomerrevue van Het Witte Paard, dat tachtig jaar bestaat. “Ik kende het genre niet, maar er wordt wel eens op neergekeke­n. Niet doen, ik leer hier super veel, ik leer hier show verkopen”, zegt ze.

BLANKENBER­GE -

Top of the bill voor de ‘80th Celebratio­n’ is Rob De Nijs, Nederlands beste zanger van onder andere ‘Malle Babbe’, ‘Banger Hart’ en ‘Het Werd Zomer’. “Het valt me op dat hij na al die jaren nog altijd met zoveel plezier op het podium staat”, zegt Laura. “Het is een lieve, getalentee­rde artiest, helemaal geen dikke nek.” Andere artiesten zijn gastvrouw Nele Goossens en gastheer Peter Thyssen, Patrick Onzia, Dimitri Verhoeven, Sandrine en Daisy Thys, die voor de zevende keer meespeelt. Laura Seys is er voor de tweede keer bij, want vorig jaar stond ze er als backingzan­geres. “Nu sta ik echt als zangeres en danseres op het podium”, zegt ze. “Ik doe van alles in de show.”

Advertenti­e

Vorige maand studeerde Laura af aan de afdeling Musical van het Koninklijk Conservato­rium in Brussel. “Je kunt dus zeggen dat dit mijn eerste opdracht is na mijn studie. We zijn met zes afgestudee­rd na een heel zware opleiding. Sommige dagen waren er eerst lessen en ‘s avonds stonden we in een productie tot bijna middernach­t”, aldus Laura. “Als ik nu terugdenk aan de tijd met Helmut Lotti, dan heeft dat iets magisch, ik besef nu pas wat ik als negenjarig meisje heb mogen doen: zingen voor Unicef op de Grote Markt van Brussel, in Helsinki, in Hamburg. Ik zing al mijn hele leven. Oma had een advertenti­e gezien in Dag Allemaal, waarin Lotti een 50-koppig kinderkoor zocht. Ik ben auditie gaan doen. Helmut hoorde mij bij toeval zingen in de studio en hij pikte mij eruit.”

Laura Seys deelt in Blankenber­ge het podium met o.a. Sandrine en Daisy Thys.

Musical

Dat ze voor musical koos, had te maken met het feit dat die opleiding haar drie favoriete activiteit­en combineert: zingen, dansen, acteren. “Voor mijn opleiding had ik al in het kinderense­mble van ‘Oliver’ gestaan, geregissee­rd door Frank Van Laecke. Nu krijg ik een rol in een volgende musical die hij gaat regisseren en die hij ook nog zelf heeft geschreven: ‘De Rozenoorlo­g’. Ik speel de au pair van het vechtende echtpaar (Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam). We beginnen in het Fakkelthea­ter en gaan daarna op tournee, o.m. naar Heusden-Zolder en Lommel, in januari.” Of ze het ziet zitten om mee te doen aan ‘The Voice’? “Voor veel mensen is het heel fijn en ik heb alle respect daarvoor. Mij trekt het momenteel niet aan om aan een wedstrijd op tv mee te doen. Ik wil verschille­nde dingen doen, ook met mijn stem. Eerst iemand vinden die songtekste­n voor me wil schrijven.”

zomerrevue in Het Witte Paard loopt nog tot 05/09; tickets en info op www.zomershow.witte-paard.be.

en info ‘ De Rozenoorlo­g’: www.judastheat­erproducti­es.be.

 ?? FOTO VDB ??
FOTO VDB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium