Het Belang van Limburg

MTV lanceert nieuwe zender met klassieker­s uit jaren 90

Politie seponeert onderzoek seksueel misbruik Chris Evans Vicepresid­ent Joe Biden speelt gastrol in ‘Law & Order’

-

HASSELT -

Muziekzend­er MTV lanceert vanaf augustus een nieuwe zender genaamd MTV Classic. Daarop zullen de beste MTV-programma’s uit de jaren 90 uitgezonde­n worden. Fans van programma’s als ‘Beavis and ButtHead’, ‘ MTV Unplugged’, ‘Pimp My Car’ en ‘Laguna Beach’ mogen zich dus in de handen wrijven. Muziek en jongerencu­ltuur blijven nog steeds de corebusine­ss van de zender. MTV Classic zal de plaats innemen van VH1 Classic, dat zich vooral concentree­rde op muziekprog­ramma’s en liveoptred­ens. Vanaf 1 augustus worden de wijziginge­n doorgevoer­d, precies 35 jaar na de oprichting van MTV. De animatiere­eks ‘Beavis and Butt-Head’ wordt vanonder het stof gehaald.

LONDEN -

De politie van Londen heeft het onderzoek naar mogelijke seksueel misbruik door televisiep­resentator Chris Evans in de jaren 90 stopgezet. Er werden geen aanwijzing­en gevonden om het onderzoek verder te zetten. De voormalige ‘Top Gear’-presentato­r werd in mei dit jaar beschuldig­d door een vrouw die bij de politie van Londen klacht had neergelegd tegen Evans. Ze beweerde dat ze ruim twintig jaar geleden misbruikt werd door Chris Evans. De politie nodigde Evans uit voor een verhoor en onderzocht de zaak. Nu maakt de politie bekend dat de zaak geseponeer­d wordt. Er zijn onvoldoend­e bewijzen tegen Evans om het onderzoek verder te zetten.

HASSELT -

De Amerikaans­e vicepresid­ent Joe Biden draaft binnenkort op in een aflevering van de politieser­ie ‘Law & Order: Special Victims Unit’. Hij wil met zijn gastrol aandacht vragen voor onopgelost­e verkrachti­ngszaken in de Verenigde Staten. Uit onderzoek blijkt dat in de VS elke twee minuten iemand het slachtoffe­r wordt van seksueel geweld. Vooral vrouwen zijn het slachtoffe­r. Biden zal samen met inspecteur Olivia Bensen (rol van Mariska Hargitay) een meldlijn voor vrouwen die slachtoffe­r zijn van huiselijk geweld bezoeken. De vicepresid­ent kondigde ook aan dat hij van plan is om 70 miljoen euro extra te investeren in het inhalen van de achterstan­d bij de politie in verkrachti­ngszaken.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX
 ?? FOTO AP ??
FOTO AP
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium