Het Belang van Limburg

DE VRAAG VAN ONZE HUISANALIS­TEN

-

Elke maandag zorgen onze huisanalis­ten voor een treffende analyse van de voorbije speeldag. Na Ivan Leko leggen ze vandaag ook Peter Maes het vuur aan de schenen, met één pertinente vraag.

Stef Wijnants

Welke nieuwe accenten wil je leggen in je tweede seizoen?

Maes: “We willen verder bouwen op de huidige fundamente­n. Het is onze bedoeling om vijf offensieve spelers op te stellen en zelfs door te groeien naar een systeem met twee centrumspi­tsen. Maar daarvoor moet de rest van de ploeg in balans zijn en zo ver staan we nog niet. Bovendien moeten Samatta en Karelis ook nog leren samen spelen. Het zijn twee opportunis­ten, die graag zelf de actie maken. Ze moeten in functie van mekaar leren bewegen.”

Marc Hendrikx

Bij Club Brugge is Michel Preud’homme doorgegroe­id naar de functie van managercoa­ch, waardoor hij meer impact heeft op de transfers. Zie je die mogelijkhe­id ook bij KRC Genk en zou je zo een grotere constante kunnen brengen in de prestaties? Maes: ““Ik denk niet dat er in de praktijk heel veel veranderd is deze zomer bij Club Brugge. Michel Preud’homme heeft altijd al een stem gehad in het transferbe­leid. Dat is iets waar ik ook naar streef bij Genk.”

Wilfried Van Moer

Is je kern op dit moment breed en sterk genoeg om ruim 50 wedstrijde­n af te werken en de ambities waar te maken in België én Europa?

Maes: “Op dit moment niet. We missen nog evenwicht. Vooral in defensief opzicht zitten we nog te krap. Het vertrek van Tshimanga, Hamalainen en vooral sterkhoude­r Kabasele is niet opgevangen. Op het middenveld viel met Malinovsky­i een portie voetballen­d vermogen weg. Hij is nog minstens drie maanden out en zijn transfer is nog niet in orde. Maar het is dus de bedoeling om de kern zo snel mogelijk weer in evenwicht te brengen.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium