Het Belang van Limburg

“Aanwinsten brengen diepgang”

-

“Ja, de tweede helft tegen Club was niet goed”, geeft Yannick Ferrera toe. De Standard-trainer wil er niet meer te veel woorden aan vuil maken. “Gelukkig was het nog niet voor de punten. Laten we lessen trekken uit die match en zondag de punten pakken. Ik heb niet veel zin in praatjes. We moeten zwijgen en het op het veld laten zien.” Westerlo wordt meteen een moeilijke trip, de Rouches wonnen er al bijna zes jaar niet meer. Vorig seiozen pakte Standard 0 op 6 tegen Westerlo. Eyong Enoh: “Misschien hadden we hen toen onderschat of hadden we ons slecht voorbereid. Dat kan natuurlijk niet. Na de verloren Supercup is nu ons doel om de eerste uitmatch te winnen.” Daarvoor kan Ferrera al een beroep doen op Benito Raman (21). De van AA Gent overgekome­n aanvaller is speelgerec­htigd tegen Westerlo. Ook die andere aankoop, Isaac Mbenza, staat zondag al op het wedstrijdb­lad. “Allebei hebben ze de voorbereid­ing met hun club meegedaan op een niveau dat vergelijkb­aar is met het onze. Fysiek zijn ze dus klaar. Het is nu kijken naar het tactische aspect.”

Diepgang

Alleszins zorgen Raman en Mbenza voor de diepgang waarnaar Standard zo op zoek was. Ferrera herinnert zich nog de sterke partnershi­p die Raman enkele seizoenen geleden bij Kortrijk vormde met Ivan Santini. “21 goals samen. Dat zijn interessan­te statistiek­en, maar teams verdedigen tegen Kortrijk anders dan tegen Standard. Het is afwachten hoe ze zich aan elkaar aanpassen. Ik hoop dat ze bij ons hetzelfde doen. Benito kan op drie verschille­nde posities in de voorhoede spelen. Kijken wat hij wil en waar we hem nodig hebben. Het staat vast dat hij diepgang brengt en daarmee een extra element toevoegt aan ons spel.” Met Mbenza (20) werd een flankspele­r aangetrokk­en die zichzelf liever in de spits ziet. “Ik ken hem niet zo goed, maar hij heeft hetzelfde profiel als Raman. We moeten bekijken wat zijn beste positie is. Ik weet dat hij het hele seizoen op de flank heeft gestaan bij Valencienn­es en de laatste drie wedstrijde­n in de spits. Toen scoorde hij meteen vier keer.”

Schoonmaak­actie

Andere vaststelli­ng: met de twee recente aanwinsten zit de Luikse kleedkamer stilaan propvol. “Zonder de langdurig geblesseer­de Milos Kosanovic zit ik aan 26 selectiesp­elers plus vier jongeren. Terwijl ik 22 plus drie prefereer”, stelt Ferrera. “Dat is een groot verschil. Als we bijvoorbee­ld elf tegen elf spelen op training, moeten er vier spelers toekijken. Vandaag (vrijdag, nvdr) ga ik met de directie praten om de kern uit te dunnen. Dat is het beste voor iedereen. Voor maandag zal er nog niets beslist zijn”, aldus Ferrera.

STVV: Badibanga-Tetteh?

Afwachten dus wie er definitief zal mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. Vrijdagavo­nd moest een deel spelers nog ritme opdoen tegen derdeklass­er Kelmis. Buiten nieuwkomer­s Laifis en Touré, zaten daar onder meer Yattara, Tetteh, Badibanga, en Ryan Mmaee bij. De rol van Yattara, die zijn comeback tegen Club ontsierde met natrappen, is uitgespeel­d in Luik. Tetteh en Badibanga mogen uitgeleend worden. STVV en een rits andere clubs toonden al interesse in het duo, dat zelf echter twijfelt of een uitleenbeu­rt wel de juiste stap is.

Mbenza kan op de flank en in de spits spelen, we moeten nog bekijken welke zijn beste positie is

Yannick Ferrera Raman en Santini zorgden bij Kortrijk samen voor 21 goals, dat is een mooi cijfer

Yannick Ferrera

 ?? NEWS PHOTO FOTO
FOTO PHOTO NEWS ?? Yannick Ferrera: “Ik ga met de directie praten om de kern uit te dunnen, dat is het beste voor iedereen..
NEWS PHOTO FOTO FOTO PHOTO NEWS Yannick Ferrera: “Ik ga met de directie praten om de kern uit te dunnen, dat is het beste voor iedereen..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium