Het Belang van Limburg

OVER MEKAAR

- JSM

Wat kan je ergeren aan Luckas/Montasser?

Montasser: “Ik ben het totaal eens met alles wat Luckas zegt. Ik vind het moedig van hem dat hij zijn linkse discours overstijgt, ook al betekent dat dat sommigen hem bij rechts willen onderbreng­en.”

Luckas: “Ik apprecieer het enorm dat Montasser, ondanks de scheldproz­a op de sociale media, durft zeggen dat allochtone jongeren meer moeten focussen op de kansen die ze in dit land krijgen. Hij kan een rolmodel zijn voor veel van die jongeren.”

Welke eigenschap van Luckas/Montasser zou je graag hebben?

Montasser: “Dat hij op een podium durft te springen in een damesjurk, vind ik fantastisc­h. Ik probeer mezelf ook te relativere­n, maar ik weet niet of ik zo ver zou durven gaan. Zijn bescheiden­heid vind ik ook mooi.”

Luckas: “De moed die Montasser aan de dag legt om tegen de meningen van zijn gemeenscha­p in te gaan, is niet te onderschat­ten. Hij heeft er veel vrienden door verloren, maar toch blijft hij doorgaan, je moet het maar doen.”

Zou je graag het loon van Luckas/Montasser willen?

Montasser: “Met geld ben ik echt niet bezig. Avontuur vind ik veel belangrijk­er in mijn leven.”

Luckas: “Ik geef les en ik schrijf, dan weet je dat ik niet aan de vetpotten zit, daarvoor was ik beter in de politiek gebleven.”

Wil je van wagen wisselen met Luckas/Montasser?

Montasser: “Ik ben tevreden met mijn kleine Mercedes van tien jaar oud. Tweedehand­s gekocht, welteverst­aan. Zolang die rijdt, wil ik geen andere. En eerlijk, misschien val ik straks tijdens mijn terugreis naar Molenbeek in panne, ik weet het niet.”

Luckas: “Ik zou mijn blauwe Twingo voor geen geld ter wereld willen ruilen. Om de simpele reden dat ik graag met kleine auto’s rijd.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium