Het Belang van Limburg

Negen dure koersfiets­en gestolen op terugweg van Mont Ventoux

Materiaal van WTC Schurhoven in totaal 30.000 euro waard

- Jozef CROUGHS

Negen wielertoer­isten van WTC Schurhoven uit Sint-Truiden zijn in de nacht van zaterdag op zondag bestolen geweest in Frankrijk. Tijdens hun terugweg van de beklimming van de legendaris­che berg Mont Ventoux zijn alle negen fietsen uit hun bestelwage­n gestolen. Totale waarde van de fietsen is 30.000 euro. De 9 wielertoer­isten van de WTC Schurhoven waren aan de laatste dag bezig van hun fietsdried­aagse. Een dag eerder hadden ze de Mont Ventoux beklommen. In hun hotel in Entraigues-sur-laSorgue op 10 kilometer van Avignon stonden ze in de nacht van zaterdag op zondag om 2 uur op. “We wilden ’s nachts rijden om de files te vermijden”, zegt Benny Clerinx, een van de fietsvrien­den. “Dan zouden we ineens terug naar Sint-Truiden kunnen rijden”.

Politie

Clerinx had om 23 uur nog controleer­d of alles klaar was voor hij ging slapen. “Wij hadden een camionette gehuurd van Cycling Sport voor onze trip naar Frankrijk met de beklimming van de Mont Ventoux als hoogtepunt”, legt Clerinx verder uit. “Toen ik om 2 uur de camionette klaarmaakt­e voor het vertrek had ik het nog niet meteen door dat er iets aan de hand was. Het was pas toen mijn schoonzoon zijn koffer in de bestelwage­n wou leggen dat de diefstal werd vastgestel­d. Iedereen was op slag klaarwakke­r. Negen fietsen zijn gestolen. De duurste is 8.500 euro waard en de goedkoopst­e ook nog altijd 2.500 euro. Alles samen heeft de buit een waarde van 30.000 euro. Aan de zijkant waren alle ruiten ingeslagen en werd de zijdeur geforceerd. Zo konden de daders via de achterdeur de fietsen stelen”. De diefstal zou rond 1 uur ’s nachts gebeurd zijn. Het vertrek werd uitgesteld en de politie verwittigd. “Die wilde zelfs niet komen. Wij hebben tot driemaal toe moeten aandringen dat wij een proces-verbaal nodig hadden voor onze verzekerin­g. Uiteindeli­jk zijn ze geweest,” besluit Benny.

Negen fietsen zijn gestolen. De duurste is 8.500 euro waard en de goedkoopst­e ook nog altijd 2.500 euro

Benny CLERINX WTC Schurhoven

 ?? FotoJOZEFC­ROUGHS
FOTO JOZEF CROUGHS ?? Deschadeaa­n bekeken in Frankrijk.
De negen wielervrie­nden op de Mont Ventoux met de fietsen waarop ze de legendaris­che berg beklommen, één dag voor de diefstal.
FotoJOZEFC­ROUGHS FOTO JOZEF CROUGHS Deschadeaa­n bekeken in Frankrijk. De negen wielervrie­nden op de Mont Ventoux met de fietsen waarop ze de legendaris­che berg beklommen, één dag voor de diefstal.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium