Het Belang van Limburg

“Beloning voor harde werk”

Nikos Karelis beleeft droomstart met doelpunt

-

Om het even welke spits droomt bij de competitie­start maar van één ding: scoren en zo een wezenlijke bijdrage leveren tot een zege. Daar teer je weken op. Geen wonder dus dat Nikos Karelis gisteren in de wolken was met zijn eersteling in dit nog prille seizoen. “De kop is eraf”, glunderde de Griekse Hulk. “Op de manier zoals ik gehoopt had. Ik heb voor mezelf dit seizoen een bepaald doel gesteld, wat aantal goals betreft. Maar dat ga ik voor mezelf houden.”

Als ik Kebano naast me weet, kan ik me offensieve­r uitleven omdat hij meer als een nummer 10 voetbalt. Het klikte vandaag uitstekend tussen ons

Karelis kende een moeizame voorbereid­ing. Door een lichte knieblessu­re moest hij even revalidere­n en liep hij een kleine conditione­le achterstan­d op. Het was zelfs twijfelach­tig of hij tijdig in vorm zou geraken voor de openingswe­dstrijd. “Ik geraakte moeilijk in mijn ritme”, blikte de 24-jarige spits nog terug. “Zo’n harde voorbereid­ing als hier in Genk had ik nog nooit meegemaakt. De laatste weken voelde ik echter dat de inspanning­en vruchten begonnen af te werpen. Met als bekroning deze prestatie. Een beloning voor het harde werk.” De Griek woog inderdaad op de Oostendse defensie en liet ook enkele heerlijke acties noteren. “Alleen jammer dat ik die ene kans in de eerste helft niet kon verzilvere­n”, zuchtte hij. “Dat zou een heerlijk doelpunt zijn geweest. Ik was betrokken bij de de hele opbouw van achter uit en en stond vooraan op tijd aan het kanon.alft Nu goed, in de tweede helft lukte het wel en dat is wat telt.” ”

Dure plaatsen

Dat de plaatsen in de Genkse aanval neta duur zijn, werd nogmaals bewezen. Deze keer was Samatta het kind van de rekening en kreegeg Karelis Kebano als ruggensteu­n. n. “Alle combinatie­s met ons drieën ën zijn mogelijk”, aldus Karelis. “De De coach kan kiezen naargelang de de omstandigh­eden en de tegenstand­er. nin Er is voor mij wel een klein verschil. Als Samatta en ik op het et veld staan, gaan we allebei graagag diep. Dat moet dan afwisselen­dnd gebeuren. Als ik Kebano naast ast me weet, kan ik me offensieve­r er uitleven omdat hij meer als een en nummer 10 voetbalt. Het klikte te vandaag uitstekend tussen ons.” ”

Nikos Karelis

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium