Het Belang van Limburg

“300 matchen, dat kan tellen”

Thomas Buffel viert jubileum in KRC Genk-shirt

-

Alejandro Pozuelo en Nikos Karelis kregen voor de aftrap voor hun pril vaderschap een grote pluchen beer in de handen gestopt. Het Genkse publiek bedacht hen met een warm applaus. Maar het kippenmome­nt zou voor even later zijn. Thomas Buffel werd in de bloemetjes gezet voor zijn 300ste match voor KRC Genk. ‘Buffeltje’ mocht uit handen van een andere clubcoryfe­e Domenico Olivieri een mooi truitje in kunstvorm in ontvangst nemen. Er volgde een welgemeend­e knuffel. Het Genkse publiek gaf Buffel een staande ovatie terwijl zijn naam gescandeer­d werd. Buffel ontvangt een trofee voor zijn 300ste wedstrijd in het shirt van KRC Genk uit de handen van een jonge fan en Domenico Olivieri. 300 wedstrijde­n in het shirt van dezelfde club. Het is niet iedereen gegeven. Thomas Buffel heeft de kaap sinds gisterenav­ond gerond. Hij werd op gepaste wijze geëerd door KRC Genk. “Aanvankeli­jk wist ik het zelf niet dat het mijn 300ste match voor Genk zou zijn, het kan in ieder geval tellen”, aldus Thomas Buffel. Een zichtbaar aangedane Buffel trok aan zijn truitje, op de plaats waar het clubemblee­m prijkt, en deed met zijn hand teken dat hij Genk na zeven jaren diep in het hart draagt.

500 in eerste klasse

Zelf was de flankaanva­ller uit Brugge aanvankeli­jk niet op de hoogte dat hij al zijn 300ste match voor ‘Forza Racing’ zou spelen. “Ik heb het zelf niet goed bijgehoude­n, maar deze week kreeg ik plots een sms’je dat ik tegen Oostende mijn 300ste match zou afwerken. Nadien liet ook de club weten dat ze voor aanvang van de wedstrijd iets zouden doen. Tja, 300 wedstrijde­n, dat kan al tellen, hé. Als je weet dat ik bij mijn andere vorige clubs ook zo’n 200 matchen speelde dan zit ik in totaal aan zo’n 500 wedstrijde­n op het hoogste vlak. Ik mag daar niet te lang over nadenken. (lacht)”

Start niet gemist

Thomas Buffel had zijn jubileumma­tch graag opgesmukt met een assist of een goaltje, maar dat werd hem niet gegund door zijn provincieg­enoten. Toch was hij in de wolken met de puike prestatie die Genk had neergezet. “Psychologi­sch is dit een belangrijk­e zege”, wist Buffel. “Vorig jaar misten wij onze start. Dat is ons zuur opgebroken. Want als we in de eerste seizoenshe­lft meer punten hadden gesprokkel­d dan hadden we in de play-off 1 mee kunnen spelen voor de hoofdprijz­en.” Opvallend was dat KRC Genk zijn niveau in vergelijki­ng met de drie Europa League-partijen gisteren flink opkrikte. “Het was inderdaad een lekkere pot voetbal”, knikte Buffel, “maar dat is niet onlogisch. Onze Europese tegenstand­ers voetbalden tegen ons niet bepaald met open vizier. Oostende deed dat wel, goeie ploeg trouwens. Zij gaan er nog veel pijn doen. Dat maakt deze overwinnin­g er alleen maar mooier op.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium