Het Belang van Limburg

“Zo terugkeren doet deugd”

Stef Peeters dirigeert new look STVV naar zege

- Gunter Schoofs

Dankzij een foutje van ex-Kanarie Davino Verhulst pakte STVV op de eerste speeldag meteen de volle buit. Nick Proschwitz profiteerd­e en werd matchwinna­ar, maar het was vooral Stef Peeters, overgekome­n van MVV, die hoge ogen gooide. Akkoord, we hebben slechts één match gezien van Peeters in STVV-shirt, maar toch: heeft Stayen zijn nieuwe Rob Schoofs beet?

Zes nieuwkomer­s telde STVV zaterdag voor de openingsma­tch aan de Tiensestee­nweg. Geen enkele aanwinst stelde teleur, de transfers lijken veelbelove­nd voor het vervolg van het seizoen, inclusief die van coach Ivan Leko. Vooral Stef Peeters, die bij KRC Genk na enkele uitleenbeu­rten in Nederland definitief de deur achter zich dicht trok, kwam verrassend sterk voor de dag. Rustbrenge­r van dienst en openingen zoekend bij balbezit. Peeters etaleerde zijn vista en strooide met zijn linkse kattenpoot met perfecte passes.

De nieuwe Rob Schoofs

Op de persconfer­entie verklapte Lokeren-coach Georges Leekens dat hij meteen moest terugdenke­n aan Ivan Leko in zijn betere tijd als speler. Ook de vergelijki­ng met Rob Schoofs was snel gemaakt. “Ik ken Rob en kan me best vinden in die vergelijki­ng”, lachte Peeters na de fel gevierde overwinnin­g. “We zijn allebei linksvoeti­g en moeten het hebben van ons spelinzich­t, dus ja, er is iets van. Het doet deugd om terug in België te zijn na die uitleenbeu­rten aan Sparta en MVV. Misschien kennen de tegenstand­ers hier mijn linker nog niet, dat zal de volgende weken wel veranderen, zeker?” Wat nog opviel. De samenwerki­ng met De Petter verliep voortreffe­lijk. Het leek alsof de twee al jaren in dezelfde ploeg hadden gespeeld. “We vullen elkaar inderdaad goed aan. Ach, wij hebben geen sterren in de ploeg. STVV moet het al jaren hebben van wilskracht, ik denk dat we daar een knap staaltje van getoond hebben. Leko wil ons in elke situatie goed voetbal laten brengen. Tel daar de nodige dosis grinta bij en je komt al heel ver. In de voorbereid­ing gingen we op onze bek tegen OHL, maar het geheel staat er behoorlijk na zes weken.”

Stilstaand­e fases

Nick Proschwitz tekende voor de winning goal, nochtans wordt er getwijfeld of de Duitser genoeg kwaliteit kan bieden voorin. “Proschwitz is een voorbeeld”, aldus Peeters. “En zeker in de kleedkamer. Er zal nog wel wat bijkomen in de aanval, maar ons op de zestiende plaats pronostike­ren zoals sommige media deden, is altijd gevaarlijk. We zijn er met een vrij hoofd vol in geknald en dat heeft gerendeerd. Bij MVV maakte ik elf goals, maar hier speel ik een rij lager. Toch hoop ik er ook regelmatig eentje binnen te prikken. Leko hecht trouwens veel belang aan de stilstaand­e fases (waarvan Peeters er de meeste voor z’n rekening neemt, nvdr), ook daar kunnen we de volgende weken mee scoren.”

 ?? PHOTO NEWS
Foto ?? Peeters maakte indruk met zijn klare kijk en fluwelen linkervoet.
PHOTO NEWS Foto Peeters maakte indruk met zijn klare kijk en fluwelen linkervoet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium