Het Belang van Limburg

Experiment­en van Weiler kennen wisselend succes

-

Voor het eerst in drie jaar won Anderlecht op Moeskroen. Trainer René Weiler miste zijn competitie­debuut dus niet, maar de zege was niet evident. Zo voerde de coach vier experiment­en uit, die niet allemaal even succesvol waren. De Zwitser zal hier lessen uit trekken voor de return tegen Rostov.

Hanni in plaats van Sylla

Anderlecht begon zonder echte spits. Weiler posteerde Sofiane Hanni als diepste man. Voor rust resulteerd­e dat enkel in gevaar uit afstandssc­hoten. Pas toen Sylla inviel en ballen begon af te leggen, dreigde Anderlecht vaker. “Ik vind dat Hanni hard gewerkt heeft”, aldus Weiler. “Moeskroen heeft goeie koppers en ik wilde met Hanni voor meer acties over de grond zorgen.” Dat lukte niet, al probeerde Hanni de keuze nog te verantwoor­den. “Misschien matte ik hun defensie zo af dat Sylla tien minuten na zijn invalbeurt de winnende treffer kon maken”, lachte de Algerijn. Maar geef ons tegen Rostov toch maar Sylla, die weegt op de Russische defensie.

Acheampong /Heylen in plaats van N’Sakala

Paars-wit kwam op achterstan­d toen N’Sakala op snelheid werd gepakt door Markovic. Omdat Obradovic pas in september fit is, moet Weiler aan een alternatie­f denken tegen Rostov. Op Moeskroen koos hij eerst voor Acheampong. Bij een perfecte counter scoorde die de 1-1 op aangeven van Chipciu, maar defensief was hij niet altijd even secuur. Weiler probeerde ook nog Heylen uit als linksback, maar die speelt dan tegen zijn voet in en ook dat experiment slaagde maar half. Mogelijk depanneert Deschacht daar nog. Hij speelde zaterdag voor het eerst met de beloften na zijn operatie aan de buikspiere­n.

Doumbia in plaats van Defour

Opvallend: de jonge Idrissa Doumbia bevolkte het piepjonge middenveld in plaats van Defour. “Steven had wat rust nodig”, aldus Weiler. “En Doumbia werkte keihard. Ik kan alleen maar tevreden den zijn.”zijn. Sylla scoorde op assist van Hanni de 1-2. Aan de zijde van een sterke Dendoncker kon de Ivoriaanse belofte zich inderdaad tonen. Al ging hij na de achterstan­d forceren en liep hij soms ondoordach­t uit positie. Hij heeft veel talent, maar mist nog ervaring. Daarom kiest Weiler tegen Rostov allicht weer voor het leiderscha­p van Defour.

Kara in plaats van Nuytinck

Kara kreeg zijn kans tegen Moeskroen en ontgoochel­de niet. Sterk in de duels en geen tierlantij­ntjes. Anderlecht zou deze krachtpats­er misschien beter kunnen gebruiken tegen de fysiek sterke Rostov-spits Bukharov dan Nuytinck, maar Kara is Europees nog geschorst nadat hij vorig jaar rood kreeg wegens natrappen tegen Shakthar.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium