Het Belang van Limburg

Podium voor Verstappen

Lewis Hamilton gaat zomerpauze in met 19 punten voorsprong

- Van onze verslaggev­er in Boedapest Marc CORNELISSE­N

hield hij zich sterk, maar zijn lichaamsta­al sprak boekdelen. De Maaseikena­ar had er de pest aan dat hij het weer had moeten afleggen in de kwalificat­ies (7-1 voor Ricciardo) en dat hij voor de tweede keer op rij achter zijn teammaat eindigde. Voor de tweede keer op rij doordat de teamtactie­k tegen hem speelde. Verstappen nam een briljante start: van vier naar twee passeerde, knap buitenom zijn teammaat Ricciardo. Maar na de pitstop ging het voor geen meter op de supersoft-banden. “De combinatie van volle tanks en heel zachte banden werkt niet goed, zeker niet met deze setup”, duidde Verstappen. Vervolgens besloot Red Bull Racing om beide rijders op verschille­nde strategieë­n te zetten: Verstappen moest Rosberg afdekken en Ricciardo kreeg de vrijheid om iets anders te proberen. Het viel uit in het voordeel van de Australiër, die trouwens zijn 100ste GP reed. Meteen weet Verstappen hoe die zich gevoeld moet hebben, toen Ricciardo in Barcelona de zege aan de Limburger moest laten, ook door zo’n split strategy...

Hamilton snelt Rosberg meteen na de start voorbij. Verstappen: “Je weet vooraf dat hier uiteenlope­nde strategieë­n mogelijk zijn. Ik liet Ricciardo voorbij omdat hij een andere tactiek volgde. Hoe ik me daar nu bij voel, doet er niet toe. Ik ben blij voor het team. Met deze tweede en derde plaats wippen we over Ferrari naar de tweede plaats bij de constructe­urs. Dat is het belangrijk­ste.”

Lichaamsta­al

Maar zoals gezegd: zijn sprak boekdelen.

lichaamsta­al De enige die met een brede smile de vakantie tegemoet trad, was Lewis Hamilton. “Zaterdag baalde ik, maar in de race heb ik geen enkele fout gemaakt. Ik kijk uit naar wat vrije tijd, die ik ga doorbrenge­n met de honden, met mijn familie en met mijn vrienden.” De F1-bolides blijven nu drie weekends op rij op stal. Het geweld barst eind augustus weer los in de Ardennen, tijdens de GP van België op Spa-Francorcha­mps.

 ?? Foto AP ??
Foto AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium