Het Belang van Limburg

Tweemaal BK-goud voor Mulkers en Ruijten

-

Op de Belgische zwemkampio­enschappen in Antwerpen voor kadetten, juniors en seniors heeft de Limburgse delegatie een sportieve weerwraak genomen voor de mindere prestaties van de jeugd van vorige week. Lander Mulkers (2), Sander Ruijten (2) en Mirthe Goris (1) zwommen naar één of meerdere titels. Je kunt je geld, en dit zonder verlies, erop verwedden dat Lander Mulkers op elk Belgisch kampioensc­hap minstens één titel zal veroveren op de vlindersla­g. Ook op deze editie gold die redenering. De Houthalena­ar was de snelste op de 100 en 200m vlindersla­g bij de 15- en 16-jarigen. “Ik kwam voor één gouden medaille. Alles wat er bij kwam, was leuk meegenomen. Minpuntje is dat ik, ondanks mijn nieuwe besttijd, mijn titel niet kon verlengen op de 200m wissel. Misschien dat ik nog een derde gouden plak kan pakken op de 400m wissel, mijn favoriet nummer”, blikte de HZSzwemmer na twee dagen vooruit. Mulkers kwam echter enkele tienden te kort en moest zich tevreden stellen met een derde plaats. “Het was een harde race. Op het einde schoot ik iets te kort.”

Vijf medailles

Toch bracht de student wetenschap­penvijf medailles mee naar huis: twee gouden (100 en 200m vlinder), één zilveren (200m vlinder) en twee bronzen (50m vlinder en 400m wissel). Zoals Mulkers zijn mannetje staat op de vlindersla­g, is er aan Sander Ruijten (DMB) geen ontkomen aan op de schoolslag. Met titels op de 100 en 200m school bij de 15en 16-jarigen lijkt de Gruitroden­aar dé man voor de toekomst op de schoolslag. “Ik wist niet wat te verwachten. Akkoord, ik had misschien de snelste inschrijft­ijden achter mijn naam, maar je weet nooit hoe snel het kan veranderen. Vooral op de 100m was het nipt. Mijn laatste slag kwam niet uit, zodat ik geen supertijd neerzette, maar wel het goud behaalde en dat is wat telt op een kampioensc­hap. Met twee titels ben ik extreem content, vooral omdat ik nog maar eerstejaar­s kadet ben. Dinsdag zwem ik nog de

Lander Mulkers recordmeet­ing in Bree en dan las ik een rustpauze in.” Voor de vijfde gouden Limburgse medaille zorgde Mirthe Goris, en dit op de 100m rugslag bij de seniors. Een grote zucht van opluchting blies de HZS-zwemster luttele seconden nadien. “Mannekes, wat een stress. was een moeilijke race.” Voor de Aarschotse bleef het bij die ene gouden medaille, maar ze stond wel nog driemaal op het podium met een tweede plaats: 50m rug en vlinder en 100m vlinder.

Dit

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium