Het Belang van Limburg

“Logische kwalificat­ie”

Helson maakt het verschil reeds in eerste half uur

-

Een logische 0-3 winst voor Helson tegen het twee reeksen lager spelende Meeuwen. Halfweg de eerste helft was het pleit al beslecht na twee bezoekende goals. Meeuwen speelde verdienste­lijk, maar kwam er aanvallend te weinig uit. Helson mag volgende week zijn voorbereid­ing verderzett­en tegen het West-Vlaamse Gullegem. De thuisploeg speelde aanvankeli­jk goed mee, maar bij een eerste tempoversn­elling van Helson was het raak. Steurs kopte op het kwartier de assist van Ziriouhi binnen: 0-1. Een kleine tien minuten later was de partij al beslist. Corthouts mocht zich iets te makkelijk doorzetten in de zestien en Putzeys tikte de bal in twee keer tegen de netten: 0-2. Vlak na de pauze had Meeuwen de wedstrijd nieuw leven kunnen inblazen, maar Kozulu strandde - oog in oog met Coenen - op de bezoekende doelman. Verder dan nog een schot van diezelfde Jaenen - diep in de tweede helft - kwam het offensieve weerwerk van de thuisploeg niet meer. Helson controleer­de de partij en kon nog enkele kansen afdwingen. Zo maakte Mrgole op het uur bijna een beauty en hadden ook Deraeve en Scheelen de score kunnen opdrijven. Die 0-3 kwam er enkele minuten vóór tijd toch toen Mrgole na een voorzet van Steurs binnentikt­e. Helson mag zich dan ook verdiend opmaken voor de tweede ronde van de Crocky Cup. Nu wacht hen wel een verplaatsi­ng naar Gullegem. “We spelen twee reeksen hoger dan Meeuwen, dus dit is inderdaad een logische kwalificat­ie”, vond Bart Vanhees van Helson. “Met meer tempo na de pauze hadden we misschien meer afstand kunnen nemen, maar positief is dat we buiten twee kleine kansjes niets weggegeven hebben. We zijn nog maar twee weken bezig en speelden vandaag onze eerste wedstrijd. Natuurlijk waren er enkele mankemente­n, maar daar dient de voorbereid­ing voor. We moeten nog enkele nieuweling­en inpassen en het systeem van de trainer onder de knie krijgen, maar we hebben nog vijf weken”, besluit Vanhees. Meeuwen ging zaterdagav­ond door de knieën tegen Helson. Dat was ook het geval in dit duel tussen bezoeker Cothouts en Meeuwen-spelers Bloemen en Rogiers.