Het Belang van Limburg

Victoria Kalaitzis reist al tennissend de wereld rond

-

Voor de nog maar pas zestien geworden Victoria Kalaitzis (B-15/2) stond gisterenna­middag de eerste enkel dames 1-finale van het seizoen op het programma. Op weg naar de eindstrijd versloeg ze onder andere Magali Kempen (A) en Celine Schepers (B-15/4). Kalaitzis, die gisterenvo­ormiddag in Hoei nog een andere finale afwerkte, klimt stilaan uit het dal, waarin ze vorig seizoen verzeild geraakte. “Ze werd geveld door een ontsteking aan de onderarm”, vertelt mama Sylvia. “Een blessure die veroorzaak­t wordt door de groei. Hierdoor is ze meer dan een half jaar buiten strijd geweest. Maar gelukkig lijkt dat probleem nu verleden tijd.” Hoewel Victoria nog maar zestien is, spendeert ze al heel wat van haar tijd in het buitenland. “Ze speelt vooral de tornooien van het ITF-circuit voor juniores. Zo stond ze al op de baan in Kenia, Egypte, Duitsland, Luxemburg en Nederland. In Nottingham haalde ze in april nog de halve finales van het dubbelspel aan de zijde van Cloë Ruette. Volgende week vertrekt ze naar Bulgarije. Het doel is om te mogen deelnemen aan junior grand slams. Ze heeft dus nog twee jaar de tijd om die droom waar te maken. Nadien zien we wel of ze nog enkele stappen hogerop kan zetten. Dit seizoen wil ze echter ook wat meer op Belgische bodem spelen, vandaar de recente deelnames op de Gym Olympiade in Schoten en Diest.”

Ze staat er vaak alleen voor, maar kan perfect haar plan trekken

Topsportst­atuut

Kalaitzis kreeg vanaf haar veertiende het speciale topsportst­atuut en combineert haar middelbare studies in Genk met een intensief

Mama Sylvia tennisprog­ramma op de Wilson Tennis Academy (Tennisdel). “Dries Beerden is haar hoofdcoach”, gaat Sylvia verder. “Hij begeleidt haar ook meestal op de buitenland­se tornooien. Zelf ben ik daar jammer genoeg niet vaak bij, maar dat heeft van Victoria een heel volwassen meid gemaakt. Ze staat er vaak alleen voor, maar kan perfect haar plan trekken. Geen overbodige luxe in de harde tenniswere­ld. Prof worden? Ze is er in elk geval sterk genoeg voor, maar de weg naar de top ligt bezaaid met tal van hinderniss­en. Laat haar eerst maar proberen om voor haar achttiende de tabel van een grand slam te halen.” Opvallend: net vóór aanvang van haar finale tegen Desiré Bastanion gisteren in Diest, gooide een zware regenbui roet in het eten. Met een lange wachttijd in het verschiet moest Victoria noodgedwon­gen forfait geven, aangezien ze tijdig in Luxemburg moest zijn. De wedstrijdl­eiding noteerde de 1-0 score en de opgave in het voordeel van Bastanion.

Victoria Kalaitzis.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium