Het Belang van Limburg

VTM excuseert zich voor sketch met Frank en Sabine

-

“Ongepast”, klonk het bij veel kijkers nadat VTM een sketch uitzond over Frank Deboosere en Sabine Hagedoren. En dat enkele dagen na persoonlij­ke drama’s voor beide VRT-gezichten.

VILVOORDE

-

In de vakantiema­anden zendt VTM iedere zaterdagav­ond het sketchprog­ramma ‘Tegen de Sterren op’ nog een keer uit. In de aflevering van dit weekend was onder meer een parodie op het weerberich­t met Frank Deboosere en Sabine Hagedoren te zien. Chris Van Espen nam de rol van Deboosere op zich, Tine Embrechts speelde Hagedoren. Grappig, ware het niet dat beide VRT-gezichten vorige week een persoonlij­k drama meemaakten. Hagedoren verloor in de nacht van donderdag op vrijdag haar man Jurgen Janssens na een slepende ziekte, Deboosere nam enkele dagen eerder afscheid van zijn zus Paskal. De reacties bleven dan ook niet uit. “Ongepast”, klonk het op sociale media.

“Menselijke fout”

Medialaan, het moederbedr­ijf van VTM, excuseerde zich gisteren voor de uitzending. “Het was ongepast om de sketch uit te zenden na de persoonlij­ke tragedies binnen de families van Sabine en Frank”, luidt het. “De sketch van ‘Tegen de Sterren op’ dateert van seizoen 3 uit 2013, maar door een menselijke fout is de heruitzend­ing van de aflevering zaterdag niet op tijd aangepast. Medialaan betreurt deze fout en biedt zijn excuses aan aan de families van Sabine en Frank, en aan de kijkers.”

Oplossing voor ‘Het Weer’

Intussen zoekt VRT een oplossing voor de presentati­e van ‘Het Weer’. “De komende dagen zitten we goed”, zegt woordvoers­ter Anne Stroobants. “Frank zal deze week invallen voor Sabine. Maar een oplossing op lange termijn is er nog niet. Wij bekijken de komende dagen wat onze opties zijn. Het belangrijk­ste is dat we hen beiden tijd geven om te rouwen. Sabine is net weduwe geworden, zij vraagt tijd om haar verlies in familiale kring te verwerken. We hopen dat iedereen haar de nodige ruimte geeft.”(

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium