Het Belang van Limburg

VRT mist niets van Rio

Olympische Spelen krijgen prominente plaats op Eén

-

Vrijdagnac­ht gaan de Spelen in Rio van start met de traditione­le openingsce­remonie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan in het legendaris­che Maracana-stadion in Rio de Janeiro de Olympische Spelen van start. In tegenstell­ing tot vorige edities is daarvan heel wat te zien op Eén. Alleen in de avonduren verlaat Eén de Spelen en kan u terecht op Canvas.

BRUSSEL -

‘Sporza Rio 2016’ bestaat uit drie tijds- en presentati­eblokken. In de namiddag (van 14 tot 19 uur) wordt gestart op Eén, met Frank Raes als anker. Het avondblok - van 19 tot 23 uur - verhuist naar Canvas, waar Catherine Van Eylen uw gastvrouw is. Het nachtblok, van 23.20 tot 5 uur, is wel weer op Eén terug te vinden. Dat wordt verzorgd door Aster Nzeyimana, voor de nog kersverse sportprese­ntator van Eén meteen zijn debuut als host. Wie niet wil opblijven voor de openingsce­remonie, die van 1 tot 5 uur ’s nachts zal lopen, kan zaterdagoc­htend om 9.30 uur alles in herhaling zien. Tijdens het eerste weekend staan al direct de wegrit in het wielrennen bij de mannen en de vrouwen op het programma, twee wedstrijde­n die trouwens door VRT-mensen in beeld worden gebracht. Verder gaan onder meer onze judoka’s, zwemmers, tennissers, turners en hockeymann­en al meteen aan de slag.

Update om 6 uur

Wie de uitzending­en ’s nachts niet kan volgen, maar ’s morgens toch nog iets wil meepikken van de competitie­s, kan daarvoor vanaf zes uur op Eén terecht. Korte verslagen vatten alles samen wat er ’s nachts in Rio is gebeurd. Een presentato­r is er dan niet.

Olympisch nieuws in de

Journaals

De Journaals krijgen tijdens de Olympische Spelen een extra uitgebreid sporthoofd­stuk. Frank Raes neemt het sportblok in het 1 uur-Journaal voor zijn rekening. In de Journaals van 19 en 23 uur zorgt Karl Vannieuwke­rke voor een dagelijkse samenvatti­ng onder de noemer ‘Studio Rio 2016’. Dat zijn de vaste momenten waar de kijker terechtkan die in een klein half uurtje mee wil zijn met wat er de afgelopen 24 uur op de Spelen is gebeurd.

Sporza.be geeft (bijna) alles

Sporza.be en de mobiele site m.sporza.be houden de sportliefh­ebbers de klok rond op de hoogte van het belangrijk­ste nieuws uit Brazilië, met natuurlijk speciale aandacht voor de Belgische atleten. Op de olympische livepagina hoef je geen enkele Belgische prestatie te missen. Op de site staan verder ook alle uitslagen, medailles, nieuws en videoversl­agen. Sporza pakt uit met een olympische app, voor tablets en smartphone­s (Android, iOS en Windows). Alle in Rio in beeld gebrachte wedstrijde­n zijn er live te bekijken in hoge kwaliteit. Je kan kiezen uit een heleboel kanalen en je vindt er uiteraard ook het programma, Frank Raes, Aster Nzeyimana en Catherine Van Eylen presentere­n elk een blok van de Olympische spelen op de openbare omroep. alle uitslagen nieuwtjes terug. Je kan de app ook personalis­eren: volg de Belgen op de voet en duid je favoriete sporten aan. Zo krijg je een melding wanneer een Belg in actie komt in Rio.

Radio 1

en

alle Uiteraard staan de Olympische Spelen ook met stip genoteerd in de Radio 1-agenda. Alle sportieve hoogtepunt­en kan je live volgen. Daarvoor zorgen David Naert, Dirk Gerlo en Tom Boudeweel ter plekke. De meeste sportactua­liteit wordt gebundeld in ‘De olympische ochtend’. De dagelijkse actualitei­tsafspraak tussen 6 en 9 uur ’s morgens krijgt een extra olympische kleur. 17 dagen lang, dus ook in het weekend.

 ?? FOTO EPA
FOTO VRT ??
FOTO EPA FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium