Het Belang van Limburg

Nederlands­e kandidaat maakt ‘Komen Eten’-lied

-

‘Komen Eten’-deelnemer Andy De Witt was eind jaren 80 een populaire Nederlands­talige artiest.

‘Komen Eten’ is maandag terug op VIER en verwelkomt bij de start van de nieuwe reeks een Nederlands­e artiest aan tafel. Andy De Witt (63) maakte bovendien een Komen Eten-lied voor zijn gasten én de kijker.

VILVOORDE -

‘Komen Eten’ is toe aan reeks 16 en passeert de kaap van 800 aflevering­en. Bovendien zijn er deze maand enkele specials op komst. Vanaf 15 augustus halen de Komen Eters de kolen, de grill en de brochettes­tokjes boven voor een heuse barbecuewe­ek en de zomerse ‘Komen Eten’-tijd wordt eind augustus afgesloten met een campingwee­k. Het VIER-programma krijgt deze week echter een showbizzti­ntje. Met de 63-jarige Andy De Witt doet immers een vertolker van het levenslied mee. “Vooral in de late jaren 80 was ik in Nederland erg populair”, herinnert Andy zich. “Ik was toen geregeld te gast in het legendaris­che tv-programma ‘Op Volle Toeren’ met Chiel Montagne. Singles van mij hebben toen meer dan 50.000 exemplaren verkocht en de gouden platen hangen hier nog steeds aan de muur. Nadien ben ik blijven optreden, en schrijf ik songs voor andere collega’s. Zo maak ik momenteel nummers voor Corry Konings.” Ondertusse­n woontAndya­leentienta­ljareninVl­aanderen.“Ikhoopstil­letjes ook nog op een carrière hier. Ik doe dan ook mee aan ‘Komen Eten’ om me voor te stellen aan de Vlaamse kijker.”

Menu als platenhoes

Andy kon uiteraard ‘Komen Eten’ niet laten passeren zonder ook daar z’n muzikale capaciteit­en te tonen. “Ik breng enkele nummers live en ze hebben ook in de opnamestud­io gefilmd. Maar het meest opvallende is toch wel het Komen Eten-lied waarvoor ik speciaal de muziek en tekst heb bedacht. Bovendien heb ik dat nummer gebruikt als menukaart voor mijn kandidaten. Ik had een platenhoes gemaakt, met daarin de tekst van het lied en het menu. Er is ook een versie klaar die kijkers kunnen downloaden.” En wat maakt Andy klaar? “Ik heb op safe gespeeld. Uit mijn jeugdjaren is me een recept van mijn oma bijgebleve­n: kalkoenfil­et met kokosrooms­aus. Verder ben ik een gewone hobbykok. Vraag me niet om ingewikkel­de menu’s klaar te maken.”

Komen Eten’, maandag tot en met donderdag om 19.50u op VIER

 ?? FOTO VIER ??
FOTO VIER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium