Het Belang van Limburg

Gezocht: winnaar van 6 miljoen euro

-

HASSELT - De Nationale Loterij doet in alle Belgische kranten een opmerkelij­ke oproep. Het vraagt de winnaar van de Lottotrekk­ing van 26 maart om zich te melden. Wie de zes winnende cijfers toen invulde, heeft nog 6.176.202 euro te goed.

Elk jaar wordt vijf miljoen euro niet uitgekeerd door de Nationale Loterij, omdat de winnaar zijn winstbedra­g niet opeist. Het gaat dan vrijwel altijd om winnaars van kleine bedragen. Het geld keert terug naar de speelpot. Het aantal winnaars dat niet opdaagt, vermindert wel jaar na jaar. Het is zeer uitzonderl­ijk dat de winnaar van zes juiste cijfers zich niet meldt. “In 2008 deed het zich nog eens voor”, zegt woordvoerd­er Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij. “Toen daagde de winnaar van één miljoen euro niet op, ook niet na meerdere oproepen in alle mogelijk media.” Mogelijk had de winnaar zijn lotje toen gekregen, en is het in het feestgedru­is verloren geraakt. “Of de winnaar kan overleden zijn”, aldus de woordvoerd­er.

Verkooppla­ats gekend

De Nationale Loterij weet waar het lotje is gekocht. “Maar we zeggen niet waar”, legt Vervloesem uit. “We horen graag van degene die zich aanmeldt, waar hij of zij het lotje heeft gekocht. Het is een van onze standaardv­ragen, waarmee we zekerheid willen verkrijgen over de vraag of hij het lotje zelf heeft gekocht, en bijvoorbee­ld niet heeft gestolen.” De oproep verschijnt in alle Belgische kranten. Als de winnaar zich op dit ogenblik in het buitenland bevindt, dan doet hij er goed aan zich meteen te melden bij de Nationale Loterij. De houdbaarhe­idsdatum van het biljet verstrijkt na 20 weken. Doet hij het pas op 13 augustus, dan is hij zijn 6.176.202 euro onherroepe­lijk verloren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium