Het Belang van Limburg

XFamilie rouwt in Brussel

-

Toots’ vrouw Huguette Tuytschaev­er (met bril) valt in de armen van zijn zus Mariette.

De stad Brussel eert Jean “Toots” Thielemans met een rouwregist­er en door Manneken Pis als Toots Thielemans aan te kleden, compleet met snor, mondharmon­ica en bril. Gisteravon­d werd zijn muziek gespeeld op de Grote Markt. Toen het herdenking­smoment begon, vormden zo’n honderdvij­ftig aanwezigen spontaan een cirkel. Onder hen ook de vrouw, stiefbroer, en zus van Toots. “Dit is echt hartverwar­mend”, zei zus Mariette (87). “Het doet veel deugd. Toots was

BRUSSEL -

een goede broer, wij hadden een heel sterke en goede band.” Mariette heeft zo veel goede herinnerin­gen aan hem dat het moeilijk is om er een uit te pikken. “Het feest,” zegt ze na wat aarzelen. “Of hij nu van Zweden, Japan of Amerika kwam, wanneer mijn broer terug in ons land was, was het feest.” Toots Thielemans en Huguette Tuytschaev­er trouwden in 1980, ze bleven bij mekaar tot aan zijn dood. Zijn eerste vrouw, Nette Degreef, overleed eind jaren zeventig. Toots werd nooit vader. “Dat is er door omstandigh­eden nooit van gekomen”, zei hij daar zelf over. “En dat heeft ook zijn voordelen: I am the baby in the house.”

begrafenis­plechtighe­id voor Toots Thielemans vindt zaterdag om 11u plaats in de Sint-Niklaasker­k in Terhulpen (Waals-Brabant), waar hij meer dan 20 jaar woonde. Daarna krijgt hij zijn laatste rustplaats op het Ereperk van het kerkhof.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium