Het Belang van Limburg

“Wat Toots deed, was indrukwekk­end”

-

“Mijn bewonderin­g voor Toots is de voorbije jaren alleen maar toegenomen”, vertelt mondharmon­icaspeler Steven De bruyn uit Zolder. Net als Toots Thielemans heeft De bruyn van de mondharmon­ica zijn leven gemaakt.

HASSELT -

Steven De bruyn is bekend van de band The Rythm Junks en gaat binnenkort optreden met drie andere mondharmon­icaspelers onder de naam Harp 4. “Wie naar de deuntjes van Toots luistert, zou kunnen concludere­n dat wat hij deed kinderspel was, maar dat is maar schijn”, aldus De bruyn. “Wel integendee­l: het was indrukwekk­end. Die mondharmon­ica is zijn stem geworden. Toots hoeft maar twee noten te spelen, en je hoort dat hij het is. Ik heb veel van hem geleerd: bijvoorbee­ld dat je meer nuance kan leggen als je stil speelt. Sinds ik dat weet ga ik alsmaar stiller spelen.”

Eerste ontmoeting

“Ik herinner me mijn eerste ontmoeting met Toots nog goed: het was tijdens een workshop op het Lemmensins­tituut in Leuven. We hebben toen samen het kenwijsje van ‘Dunderklum­pen’ gespeeld. En we hebben ook nog, vooral backstage, zitten jammen tijdens een benefietav­ond. Als Toots maar kon spelen, dan begonnen zijn oogjes te blinken. Hij heeft me ooit één goeie raad gegeven: ‘Geloof nooit in een staande ovatie’. Hij heeft overschot van gelijk, want als muzikant moet je elke dag weer opnieuw beginnen. Als je gaat teren op je succes van gisteren, ben je verloren. Die goede raad draag ik altijd met me mee.”

Mondharmon­icaspeler Steven De bruyn.

 ?? FOTO DODI ??
FOTO DODI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium