Het Belang van Limburg

Fitnesser in Dadizele vermoord voor kilo’s cannabis

-

Het gerecht in Ieper heeft twee nieuwe verdachten van de “bende van Dadizele” aangehoude­n voor de moord op de Antwerpse fitnesser Elias Keegan. Net als de andere gearrestee­rden ontkennen zij ook maar iets met de schietpart­ij in Dadizele te maken te hebben, maar alles wijst erop dat Keegan werd vermoord na een mislukte deal van kilo’s cannabis.

DADIZELE

-

Afgelopen weekend hebben rechercheu­rs twee nieuwe verdachten opgepakt omdat ze volgens het gerecht vorige week maandag aanwezig waren bij de dodelijke schietpart­ij op Elias Keegan. De nieuwe verdachten zijn Leander W. (19) en zijn vriend Tom K. (26), beiden uit Moorslede. Speurders kwamen bij die laatste uit na telefoniev­erkeer en een belastende getuigenis bij de politie van zijn ex-vriendinne­tje.

Plantage

Tom K., die pal naast een politiekan­toor woont, werd zaterdagna­cht ingerekend op de kermis in zijn dorp. De jongeman werd vorig jaar nog veroordeel­d voor een cannabispl­antage. Hij is de beste vriend van de al aangehoude­n Sven V. (23) uit Menen. Die wordt als een van de spilfigure­n van de uit de hand gelopen drugsdeal beschouwd. Volgens de entourage van Sven V. houdt de jonge veiligheid­sagent, die graag pronkte met een dure BMW of Mercedes, zich al langer met drugs bezig. Het gerecht is ervan overtuigd dat hij een grote rol heeft gespeeld bij de verkoop van heel wat kilo’s cannabis aan Antwerpena­ar Elias Keegan en zijn twee fitnessmak­kers Maxime K (23) en Ilias S. (20). Toeval of niet: in de nasleep van zijn arrestatie vorige vrijdag heeft de politie in Menen - niet ver van de woning van Sven V. - een cannabispl­antage ontmanteld. Volgens onze informatie zou de woning gehuurd worden door een Dadizeelse vriend van Sven V. Die jongeman zou ondertusse­n ook opgepakt zijn. Het onderzoek naar de bizarre moord draait nog steeds op volle toeren. Het Ieperse parket is ervan Een van de nieuwe verdachten arriveerde gisteren aan het Ieperse gerechtsge­bouw voor ondervragi­ng. overtuigd dat de zes aangehoude­n verdachten vorige week maandag allemaal zeker in Dadizele aanwezig waren. Vrijwel alle betrokkene­n blijven dat echter met klem ontkennen.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium