Het Belang van Limburg

Gezin op straat na uitslaande woningbran­d

Brandweer redt pony en hond

-

Maandag rond 16 uur is er brand uitgebroke­n in een woning aan de Lucien Schalenbor­glaan in Eisden-Tuinwijk. Toen de brandweer van Maasmechel­en arriveerde, sloegen de vlammen door ramen en deuren. Het gezin was niet thuis toen de brand uitbrak, maar de huisdieren wel. De brandweer kon een pony en hond uit de brand redden. Het labo van de gerechterl­ijke politie voerde maandagavo­nd een onderzoek uit naar sporen van de brand. Het huis wordt bewoond door een koppel met een kindje. “Toen de man rond 16 uur thuiskwam en zijn voordeur opende, barstten de ramen plots stuk en laaiden de vlammen hoog op”, vertelt de buurman. “In een handvol seconden stond het hele huis in lichterlaa­ie. Ik schrok er zelf van.” “Toen we arriveerde­n sloegen de vlammen door ramen en deuren naar buiten”, aldus Dimitry Opdenacker van het brandweerk­orps Maasmechel­en. “Omdat niemand in de woning aanwezig was, zijn we meteen gaan blussen. We hadden het vuur snel onder controle, maar de schade is groot. Het huis is volledig verloren. Ook in de andere aanpalende woning is er rook en roetschade.” Toen ook de vrouw met haar kindje ter plaats arriveerde, reageerde

Oorzaak onbekend

buurman ze bijzonder aangeslage­n. De bewoners begrepen dat hun hele hebben en houden door het vuur werd vernield. De hond van het gezin werd tijdig door de brandweer naar buiten gebracht. Een pony in een stal kon ook gered worden. Maar alle meubels gingen in rook op. Door de hitte van het vuur zijn zelfs de Het huis werd volledig vernield door de brand. Het gerechteli­jk labo kwam ter plaats voor onderzoek (foto rechts).

In een handvol seconden stond het hele huis in lichterlaa­ie. Ik schrok er zelf van

pvc-ramen gesmolten en is het bezetwerk van de muren gesprongen. Zelfs op de eerste etage is de schade groot.” “Ik heb een sterke brandgeur en heel veel roet in huis”, aldus de bewoner van de aanpalende woning. “Mijn zetels, vloerbekle­ding en gordijnen zien zwart. Toch heb ik besloten in mijn huis te blijven.” Het gerechteli­jk labo kwam maandagavo­nd ter plaatse voor sporenonde­rzoek. Voorlopig is de oorzaak van de brand onbekend.

 ?? FOTO MMD ??
FOTO MMD
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium