Het Belang van Limburg

“Vossen en Diaby voorin”

Jan Ceulemans vindt dat Club door blessures met twee spitsen moet spelen

-

De aanvallers van Club Brugge zijn geblesseer­d of scoren niet. Met de Champions League voor de deur stijgt de onrust bij de landskampi­oen, zaterdag in Kortrijk ook nog eens mentaal en defensief slap. De offensieve problemen zijn, bij acuut gebrek aan flankaanva­llers, nochtans snel op te lossen. Overschake­len op een twee spitsensys­teem. “Ideaal voor Vossen en Diaby”, beaamt Jan Ceulemans. Smaakmaker­s José Izquierdo en Lior Refaelov zijn met liesblessu­res respectiev­elijk vier tot vijf en acht tot tien weken out. En de landskampi­oen is offensief onmondig: op vier competitie­matchen (twee verloren) werd amper vier keer gescoord. Erger nog: de goals werden gemaakt door een verdediger (Dion Cools), een middenveld­er (Hans Vanaken) en … Izquierdo en Refaelov

Van 4-3-3...

Jan Ceulemans (op strafschop). Wat schort de aanvallers van Club Brugge die wél fit zijn? “Het is nog vroeg op het seizoen en Oostende en Kortrijk waren twee zware verplaatsi­ngen”, aldus Club-icoon Jan Ceulemans. Toch vindt hij dat Preud’homme door het uitvallen van de twee flankaanva­llers, zijn vast 4-3-3 systeem in vraag moet stellen. Want hij ziet weinig alternatie­ven voor Izquierdo en Refaelov. “Er komen drie spelers in aanmerking: Limbombe, Gedoz en Bolingoli. Gedoz is nog steeds niet in vorm en is te grillig. Bolingoli staat er het dichtst bij, maar hoeveel heeft die jongen de laatste twee jaar al gespeeld? Dan kan je niet weten wat je eraan hebt.” Ook voor de pas 22-jarige aanwinst Anthony Limbombe is het volgens Ceulemans te vroeg. “Dat blijkt toch als Limbombe nog niet eens in de selectie zit? Uiteindeli­jk werd dat ook al gezegd toen hij werd aangetrokk­en, dat hij eerder een wissel op de toekomst was? En NEC is Club Brugge niet, hé.”

.... naar 4-4-2

Voor Ceulemans is het duidelijk: zolang Izquierdo en Refaelov out zijn, moet Preud’homme overschake­len op een systeem met twee spitsen, een 4-4-2 dus. “En daarvoor heb je dan nog alleen Diaby en Vossen. Hoe zwaar Wesley weegt kunnen we niet zeggen, zolang hij niet speelt. Maar Diaby is en blijft, hoewel hij ook nog niet heeft gescoord en op zoek is naar zijn beste vorm, een goalgetter die diep moet spelen. En achter hem dan Vossen. Ik heb het al meermaals gezegd: Jelle Vossen moet bij Club altijd spelen maar rendeert het best als zwevende spits. Als Preud’homme dan toch nog geen flankaanva­llers op niveau heeft, is het toch simpel?”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT
 ?? PHOTO NEWS ??
PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium