Het Belang van Limburg

Vervolg op ‘Cordon’ belooft spektakel

Zoon Guy Van Sande heeft eerste grote rol beet

- Tom VETS

VTM start op 5 september met het langverwac­hte vervolg op ‘Cordon’. Nieuwe arena’s zijn een gevangenis en een kerk. En ook een pak nieuwe bewoners van het cordon worden geïntroduc­eerd.

VILVOORDE -

‘Cordon’ werd in 2013 opgevat als een eenmalige prestigere­eks. Maar het open einde maakte vele kijkers boos. In de slotscène van ‘Cordon’ wandelen Lex (Tom Dewispelae­re) en Jana (Liesa Van der Aa) de hermetisch afgesloten ruimte binnen. Maar of het virus zou overwonnen worden, was totaal niet duidelijk. Fans smeekten om een vervolg, en dat werd afgelopen winter gedraaid in Antwerpen én Rotterdam. Daar werden de scènes in de gevangenis gefilmd. In België is het immers niet toegelaten een feuilleton op te nemen in een gevangenis die nog in werking is.

Gedetineer­den

Nieuwe gezichten? Mathias Sercu, Jurgen Delnaet, Carry Goossens, Manou Kersting en Katelijne Verbeke. Maar ook opvallend veel jonge gezichten. Eén van hen is Vincent Van Sande, zoon van de onlangs in opspraak geraakte Guy Van Sande. Hij had een 20tal draaidagen. “Chris is één van de gedetineer­den die ronduit profiteert van de chaos”, zegt hij. “Normen en waarden zijn hem vreemd. Hij trekt vaak op met Gabriëla (Brit Van Hoof), ook iemand

Sandete aleenssame­n Vincentwas

Stad’. zien in ‘Zone mand zonderzond­e moreel kompas. Samen willen ze ontsnappen uit de gevangenis, en ze zetten daarvoor de grove middelen in.” Die verhaallij­n resulteert in een gigantisch­e ontploffin­g, een scène die qua spektakelg­ehalte recht uit een Hollywoodf­ilm kan komen. Het is de eerste grote rol voor Van Sande. “Ik heb ondertusse­n ook ‘Chaussée d’Amour’ gedaan, de Vincent Van Sande als gedetineer­de Chris die samen met Gabriëla (Brit Van Hoof) uit de gevangenis ontsnapt. reeks die via Telenet te bekijken valt. Vlak na het afstuderen op het conservato­rium al twee mooie rollen krijgen is meegenomen. Al besef ik dat dit eerder uitzonderl­ijk is. Ik heb de afgelopen tijd bewust gekozen voor een mengeling van theater, film en televisie, omdat die verscheide­nheid helpt om me te ontwikkele­n als speler. Maar als ik moet kiezen zou ik toch voor theater gaan. Of een film. Beiden hebben immers gemeen dat je met een hecht team voor een afgebakend­e periode keihard werkt aan het creëren van een project. Liever dat dan jarenlang hetzelfde te moeten doen.”

Zika

De makers wijzen er ten slotte ook op dat de realiteit de fictie heeft ingehaald. “Met de uitbraak van ebola speelde onze eerste reeks zich af in het hart van de actualitei­t, en het thema is nu met het zika-virus opnieuw actueel”, zegt producent Peter Bouckaert.

Cordon’, vanaf 5 september op VTM

 ??  ??
 ?? FotoVTM ??
FotoVTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium