Het Belang van Limburg

De nieuwe man vervangt geen banden

-

Mannen vervangen geen platte band meer, ook al ligt er een reserveban­d in de koffer, zo zeggen pechverhel­pers. “Ze willen handen of kostuum niet vuil maken, of zeggen de bouten niet los te krijgen. Nog niet zo lang geleden belden vooral vrouwen ons daarvoor op”, aldus reisbijsta­ndsverzeke­raar Europ Assistance.

HASSELT -

Pechverhel­pers Touring en VAB bevestigen de vaststelli­ng van Europ Assistance. Die laatste stelt in zijn callcenter in Brussel vast dat het aantal mannen dat een pechverhel­per vraagt wegens een platte band de jongste jaren fors is toegenomen. “Bij recente auto’s is dat begrijpeli­jk, omdat die vaak geen reserveban­d hebben. Onze telefonist­en vragen echter altijd of een volwaardig­e reserveban­d in de koffer ligt”, zeggen marketingv­erantwoord­elijke Xavier Van Caeneghem en coördinato­r autobijsta­nd Joffrey Tilly. “Maar ook wanneer dat het geval is, vraagt de mannelijke beller tegenwoord­ig veel vaker onze hulp.” Volgens VAB-woordvoerd­er Maarten Matienko heeft de groeiende mannelijke onbeholpen­heid – naast het bewaren van propere handen en kleren – te maken met de gestegen “technicite­it” van onze wagens. “Vroeger kon iedereen wel wat sleutelen aan zijn auto. Bij moderne modellen is dat niet langer mogelijk, waardoor mensen nu veel verder van hun vierwieler afstaan, ook wanneer het ‘maar’ om een platte band gaat.”

Tijdverlie­s

Komt er nog eens bij dat autofabrik­anten het vervangen van een wiel er niet makkelijke­r op maakten. “Bouten zijn met de jaren beter geworden, net als de machines waarmee ze worden vastgezet, zodat ze losdraaien niet altijd eenvoudig is. De standaard moersleute­l in de wagen daarentege­n is almaar lichter gemaakt”, verdedigt Touring-woordvoerd­er Danny Smagghe de groep mannen die om hulp vragen. “Ons land telt ook veel bedrijfswa­gens. Die bestuurder­s vinden het vaak onderdeel van het ganse Zet de wagen in 1ste versnellin­g en trek de handrem op. Draai de bouten van uw wiel een slag los, tegen de wijzerzin in. Krik de wagen op tot het wiel van de grond komt. Draai de bouten volledig uit het wiel. Neem het wiel af en plaats de reserveban­d. Breng alle bouten aan zonder ze te veel aan te spannen. Krik de auto opnieuw naar beneden. Span dan pas de bouten stevig aan. wagenpakke­t dat ook bij een lekke band een pechverhel­per opdaagt”, aldus nog Matienko. En dat ondanks ons opgejaagde ge- drag in het verkeer. Want wie een beetje handig is, heeft in 15 minuten een reserveban­d gemonteerd, terwijl een pechverhel­per vaak pas na een halfuur tot drie kwartier ter plaatse is. Het is het goed recht van mannen om de wegenwacht te bellen, beklemtone­n de pechverhel­pers. “Maar de tijd dat niemand tussen een man en zijn auto kwam, lijkt voorgoed verleden tijd.”

 ??  ??
 ?? FOTO HBCL ??
FOTO HBCL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium