Het Belang van Limburg

Fietser (49) sterft na frontale klap met motorrijde­r

Vijf ongevallen met motorrijde­rs op één dag in Limburg

-

Door het zomerweer waren de voorbije dagen in Limburg erg veel motorrijde­rs betrokken bij ongevallen met gewonden. Absoluut dieptepunt was woensdag. In vijf gevallen was gisteren een motorrijde­r of bromfietse­r betrokken partij, in Ham kostte een van die ongevallen zelfs het leven aan een fietser. De 49-jarige Felix Vanhemel bezweek ter plaatse. De man laat een dochter na.

HAM -

Gisteren vielen op één dag maar liefst vijf ongevallen met een motorrijde­r of bromfietse­r in onze provincie. In Sint-Truiden raakte een vijftiger zwaargewon­d toen hij op een auto botste. De bestuurder had de motorrijde­r vermoedeli­jk te laat gezien. In Boekt in Heusden-Zolder viel een 38-jarige scooterrij­der, met verwonding­en tot gevolg. In Smeermaas raakte woensdagav­ond een motorrijde­r zwaargewon­d nadat hij inreed op een auto van het Wit-Gele Kruis die van een oprit de Maaseikers­teenweg opreed. In Leopoldsbu­rg raakte een motorrijde­r lichtgewon­d nadat hij een auto in de flank raakte. Een dag eerder liep een 49-jarige motard uit Beringen levensbedr­eigende verwonding­en op bij een ongeval op de E313. Ook in De klap op het fietspad was bijzonder hevig. Voor Felix Vanhemel (rechts) kwam alle hulp helaas te laar. het weekend en maandag raakten motorrijde­rs gewond.

Nike

Maar de grootste tol eiste een ongeval in Ham woensdagoc­htend. Slachtoffe­r Felix Vanhemel was ’s morgens vroeg vertrokken vanuit zijn woning in Kwaadmeche­len, naar zijn werk bij DAF trucks in In Sint-Truiden moest een motorrijde­r met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden nadat hij aangereden werd op de Diesterste­enweg. Westerlo. De sportieve man legde het traject van bijna twintig kilometer regelmatig met zijn fiets af. Hij was nog maar net in de Sluisstraa­t ter hoogte van het nieuwe Nikegebouw, toen hij in een flauwe bocht frontaal op een motorrijde­r botste. De klap was bijzonder hevig, waardoor beide personen werden weggesling­erd. Een mugteam vanuit Geel snelde meteen ter plaatse om de 49-jarige fietser te verzorgen, maar Felix Vanhemel bezweek ter plaatse aan zijn verwonding­en. De 48-jarige motorrijde­r, eveneens uit Ham, werd zwaargewon­d naar het ziekenhuis gebracht.

“Onbegrijpe­lijk”

De politie sloot woensdagoc­htend de Sluisstraa­t plaatselij­k af voor het verkeer. Ook een aangeslage­n burgemeest­er Dik De Vis kwam gisteren zelf poolshoogt­e nemen. “Een erg droevig ongeval tussen twee inwoners van onze ge- meente”, oordeelde hij. “Heel onbegrijpe­lijk ook, hoe zoiets is kunnen gebeuren. Voor zover we kunnen nagaan is het fietspad normaal niet toegankeli­jk voor motorrijde­rs van dit type. Maar het is aan het parket om het ongeval verder te onderzoeke­n.” Zij stuurden woensdagoc­htend dan ook een verkeersde­skundige ter plaatse. In de loop van de voormiddag werd de Sluisstraa­t opnieuw helemaal vrij gegeven. Voor veel buurtbewon­ers van de Veldstraat in Kwaadmeche­len waar Felix Vanhemel woonde kwam het nieuws woensdag bijzonder hard aan. De man hield rond zijn woning een kleine boerderij. “Hij stond bovendien altijd klaar om ons te helpen”, klinkt het in de buurt. Daarom werd gisteren al afgesproke­n om voorlopig hulp aan te bieden bij de verzorging van onder meer de paarden, vissen, vele kippen en de hond die hij hield. “Op die manier kunnen we hem nog een beetje helpen.” Ook op zijn werk bij DAF in Westerlo was de verslagenh­eid groot. De familie werd ’s ochtends van het droevige nieuws op de hoogte gebracht door de lokale politie. Felix Vanhemel laat één dochter na.

 ??  ?? FOTO'S TORO / HBVL / JCR
FOTO'S TORO / HBVL / JCR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium