Het Belang van Limburg

Juventus Turijn wordt Nederlands­e club

-

De Italiaanse familie Agnelli, bekend van de autobouwer­s FiatChrysl­er en Ferrari en van voetbalclu­b Juventus Turijn, verhuist haar familiale holding naar Amsterdam.

AMSTERDAM -

De familiale holding Exor van de bekende Italiaanse miljardair­sfamilie Agnelli is vanaf nu te vinden in de Hoogoorddr­eef in Amsterdam. De verhuizing van de maatschapp­elijke zetel van Turijn naar Amsterdam versterkt niet alleen de invloed van de familie binnen haar kroonjuwel­en FiatChrysl­er, Ferrari en Juventus Turijn, maar is ook fiscaal interessan­t. De verhuizing betekent dus niet dat Juventus Turijn voortaan in de Eredivisie aantreedt en dat Ferrari het Juventus betaalde 90 miljoen voor Gonzalo Higuain. steigerend­e paardje door een tulpenbol. De verhuizing heeft vooral te maken met de soepele Nederlands­e

vervangt vennootsch­apswetgevi­ng. Dankzij de vestiging in Nederland wordt het voor Exor mogelijk om vers kapitaal aan te trekken zonder dat de familie invloed moet inleveren. De Nederlands­e holding kan namelijk aandeelhou­ders die hun aandelen minstens vijf jaar houden, belonen met extra stemrecht. Aangezien grote investeerd­ers hun aandelen meestal echter na twee à drie jaar verkopen, kan de familie haar aandeel in de toekomst onder de 50 procent laten zakken en toch de controle behouden. Ook fiscaal is de transactie interessan­t. Nederland is van oudsher een belastingp­aradijs voor bedrijven dankzij de soepele rulings die worden afgesloten.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium