Het Belang van Limburg

Eigenaar achtervolg­t autodieven 20 kilometer

Bestelwage­n gestolen op Havermarkt in Hasselt Klemgerede­n en ingerekend aan Bosdel in Genk

-

Na een achtervolg­ing van ruim twintig kilometer tussen de oprit Hasselt-Oost van de E313 en de Bosdel in Genk heeft de politie twee dieven van een bestelwage­n kunnen klemrijden en oppakken. De eigenaar, die meteen na de diefstal op zoek ging naar zijn bestelwage­n, zag de dieven als bij toeval passeren op de oprit van de E313. Hij zette zelf de achtervolg­ing in en hield de politie onderweg telefonisc­h op de hoogte. “We waren aan het werk op een werf op de Havermarkt in Hasselt”, doet de man van een Genks bedrijf het verhaal. “Plots merkte mijn zoon dat een van onze bestelwage­ns gestolen was. Hij belde mij meteen op om dat te zeggen. Het kon nog maar net gebeurd zijn. Ik ben dan onmiddelli­jk naar de ring van Hasselt gereden richting E313, en jawel. Ik zag ze rijden op de oprit naar de E313 in Hasselt-Oost. De bestelwage­n herkende ik meteen. We maken immers zelf de constructi­e op het dak van de wagen. Ik zette de achtervolg­ing in en verwittigd­e gelijktijd­ig de politie. Onderweg hield ik de agenten op de hoogte. Mijn zoon was op dat moment al bij de politie om aangifte te doen. Op de E313 dacht ik dat ze zouden doorrijden richting Luik. Maar in Diepenbeek namen ze de afslag richting Genk.”

Op de knieën

Inmiddels had de politie zich al opgesteld aan enkele kruispunte­n. Via de Westerring zochten de dieven hun weg naar Bosdel. “Daar reden ze eerst nog een verkeerde richting in, waardoor ze moesten terugdraai­en”, gaat de man verder. Vlak voor de brug aan Bosdel ter hoogte van de Harley-Davidsonga­rage kon de politie de mannen klemrijden. Ze werden meteen uit de wagen gehaald en op hun knieën gedwongen. Daarna gingen ze de boeien in. De actie werd uitgevoerd door de politie Limburg Regio Hoofdstad in een samenwerki­ng met de politie van de zone MidLim. De eigenaar van de bestelwage­n is blij dat het afliep zonder schade, maar hij is danig onder de indruk van de gebeurteni­ssen. “Ik heb veel geluk gehad”, zegt de man. “Als ik een half minuutje later passeerde, dan had ik ze waarschijn­lijk niet gezien. Dan waren ze verdwenen met onze bestelwage­n. We hebben in ons bedrijf in totaal zes bestelwage­ns. Die zijn allemaal bedrukt met het logo van onze zaak. Behalve deze.”

 ?? Foto CN ?? Vlak voor de brug van Bosdel ter hoogte van de Harley-Davidsonga­rage werden de dieven klemgerede­n en ingerekend.
Foto CN Vlak voor de brug van Bosdel ter hoogte van de Harley-Davidsonga­rage werden de dieven klemgerede­n en ingerekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium